Valkeakosken teinisurma käräjille – tällaisista rikoksista 15-vuotiaan surmasta epäiltyä syytetään

Valkeakosken teinisurmasta on nostettu tänään syyte.

Valkeakoskea toukokuussa järkyttäneestä henkirikoksesta on nostettu tänään syyte Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

15-vuotiaan tytön surmasta epäiltyä 18-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syyte taposta, törkeästä lapsenraiskauksesta sekä lasta seksuaalisesti esittävän kuvan hallussapidosta.

Syyttäjä Leena Koivuniemi vahvistaa MTV Uutisille, ettei lasta seksuaalisesti esittävän kuvan hallussapito liity henkirikokseen, vaan se on erillinen, tutkinnassa ilmi tullut asia. Kuvat eivät siis ole olleet henkirikoksen uhrista. Syyte törkeästä lapsenraiskauksesta taas liittyy henkirikokseen.

Tapauksen oikeuskäsittely alkaa 3. lokakuuta. Käsittelyyn on varattu kaksi päivää. 

Kuulusteluissa mies on myöntänyt olleensa rikospaikalla ja aiheuttaneensa uhrille vammoja.

Tyttö ei tullut kotiin

Valkeakoskea ja koko Suomea kuohuttanut tapaus sai alkunsa, kun poliisille tehtiin ilmoitus kadonneesta 15-vuotiastaan tytöstä varhain lauantaiaamuna 25. toukokuuta. Hän ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Hän oli ollut viettämässä "ysigaalaa" koulukavereidensa kanssa.

Tyttö löytyi pian kuolleena läheisestä metsästä.

Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Jari Kinnunen kommentoi tuolloin, että paikalle tulleille poliiseille oli selvinnyt aika nopeasti, että kyseessä on henkirikos.

Poliisi otti rikoksesta epäillyn nuoren miehen kiinni vielä samana iltana.

Epäilty on tuomittu aiemmin puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen ja valvontarangaistukseen osallisuudestaan ryöstöön. Hän oli tuolloin 16-vuotias. 

Lisäksi mies on tuomittu muun muassa nettipetoksista, murrosta ja vahingonteosta. Hänen sytyttämänsä roskispalo levisi kiinteistöön ja aiheutti kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

Oikeudessa poika kertoi, että oli tapahtuma-aikaan humalassa, eikä tiedä, miksi sytytti palot. Hän kertoi tarkastaneensa ennen lähtöään, että tuli oli hiipunut.

Oikeus näki tapahtumat eri tavalla. Oikeuden mukaan valvontakameroiden tallenteilta näkyi, että poika nimenomaan varmisti, että tuli jää edelleen palamaan.

Syytetty mies on ollut tekemisissä poliisin kanssa myös Ylilauta-sivustolle kirjoittamiensa viestien vuoksi. Kirjoituksissa hän kertoi halustaan tehdä naiseen kohdistuva henkirikos. 

– Tänään toteutan mun ensimmäisen tapon. Kiihottanu jo pitkään kuristaa nainen.

Poliisin kuulusteluissa hän pahoitteli tekoa ja piti sitä typeränä.

Lue myös:

    Uusimmat