Valtteri Bottakselta kovaa puhetta

F1-kausi kääntyy loppusuoralle – Max Verstappen ja Red Bull tiukoilla mestaruustaistoissa 2:37
F1-kausi kääntyy loppusuoralle – Max Verstappen ja Red Bull tiukoilla mestaruustaistoissa

F1-uransa jatkon puolesta kamppaileva Valtteri Bottas kertoo olevansa Sauberin nykytasosta huolimatta itse yhtä hyvä kuljettaja kuin parhaimmillaan Mercedes-aikanaan.

Bottaksen ura otti takapakkia, kun hän siirtyi kauden 2021 päätteeksi Mercedekseltä silloiselle Alfa Romeolle, nykyiselle Sauberille.

Viiden Mercedeksellä viettämänsä vuoden aikana Bottas saavutti kymmenen osakilpailuvoittoa. Häntavoitti tallikaveriaan Lewis Hamiltonia monilla osa-alueilla, mutta joutui vuodesta toiseen tunnustamaan brittimestarin paremmakseen.

Tällä kaudella Bottas on kamppaillut F1-sarjan jämäsijoista Sauberin jäätyä koko sarjan heikoimmaksi talliksi. Siitä huolimatta suomalaiskuski tuntee ajavansa edelleen yhtä hyvin kuin huipputiimissä.

– Minusta tuntuu siltä. Varsinkin tänä vuonna aika-ajoissa. En ole huomannut mitään merkkejä siitä, että olisin heikompi, Bottas kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

Bottas ei ole vielä onnistunut varmistamaan ensi kauden tallipaikkaansa. Viimeisimmäksi haastajaksi on noussut Williamsille kesken kauden siirtynyt argentiinalainen Franco Colapinto, jolle ei ole nykyisessä tallissaan sijaa ensi vuodelle. Williamsin kuskeina ajavat tulevalla kaudella Alexander Albon ja Carlos Sainz.

Bottas ottaa uuden haastajan tulon tyynesti. Samalla hänen on vaikea vakuuttaa päättäjiä sarjan hitaimmalla autolla.

– Sellainen tämä laji on. Kyse ei ole vain tästä kaudesta, mutta kun taistelet häntäpäässä, se on tietysti paljon näkymättömämpää, mitä voit tehdä ja millaisiin saavutuksiin yllät. Vertailu tapahtuu aika pitkälti omaan tallikaveriin, Bottas sanoo.

– Se ei tietenkään ole auttanut tilannetta. Varikolla on silti muutamia henkilöitä, jotka tietävät, mitä todellinen suorituskyky on. Varsinkin tiimin sisällä tiedetään, miten suoriudun viikosta toiseen, ja se on pääasia.

– Minä tarvitsen vain sen, että ne ihmiset, joiden kuuluukin tietää, tietävät tasoni. Vain sillä on väliä, Bottas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat