Valtteri Bottakselta suoraa puhetta ajastaan Lewis Hamiltonin tallitoverina

F1-kuljettaja Valtteri Bottas muistelee vaikeaa aikaansa Mercedeksellä. 

Viisi vuotta Lewis Hamiltonin tallitoverina Mercedeksellä ajanut Bottas avasi tuntemuksiaan Motorsportin haastattelussa.

Tallitoveruuden aikana Hamilton otti neljä MM-titteliä ja 50 osakilpailuvoittoa. Bottas voitti samassa aikaikkunassa 10 kilpailua.

Bottaksen Motorsportille kertoman mukaan hänen oli vaikeaa hyväksyä asemaansa tallin kakkoskuljettajana. 

– Kielsin sen itseltäni, sillä halusin joka vuosi palata taistelemaan maailmanmestaruudesta. Minun oli uskottava itseeni. 

Suomalainen kertoo, miten vasta vuonna 2021 hän pystyi myöntämään itselleen, että oli Hamiltonia hitaampi. 

– Vasta sitten, kun tiesin jättäväni tallin, huomasin olevani sinut asioiden kanssa. Viimeisenä vuonna hyväksyin, että tasavertaisella kalustolla minulla oli vaikeuksia voittaa häntä, ja että hän oli luultavasti parempi tietyillä osa-alueilla. Kilpakuskina sen myöntäminen itselleen on vaikeaa. 

Mercedeksellä Bottakselle ei toitotettu, että "hän voisi voittaa Hamiltonin". 

– Kaikki perustuu faktoihin ja siihen, mitä datasta näkee. Aika-ajon tai kisan ero oli nähtävissä. Mitään tällaista ei vältelty.  

Lisäksi Bottas pohti haastattelussa, että Red Bullilla ajava Sergio Perez saattaa käydä parhaillaan läpi samaa, mitä suomalainen aikanaan. Tallin ykköskuski Max Verstappen on vienyt kolme edellistä maailmanmestaruutta. 

Bottas siirtyi kaudeksi 2022 Alfa Romeolle. Hän jatkaa tallissa edelleen, mutta sen nimi muuttuu ensi kaudella Stake F1 Team Kick Sauberiksi. Vuonna 2025 talli siirtyy Audille.

Lue myös:

    Uusimmat