Valtteri Bottaksen F1-uralla karu uhkakuva – "Minun on otettava se huomioon"

Audin on määrä korvata Sauber F1-sarjassa vuonna 2026, ja paraikaa käydään neuvotteluita sen rattiin hyppäävistä kuljettajista. Varteenotettavana vaihtoehtona viime viikkojen F1-huhuissa esiintynyt Valtteri Bottas on asettanut mahdolliselle Audi-sopimukselleen ainakin yhden reunaehdon.

Bottasin kerrotaan olevan kiinnostunut pysyttelemään F1:ssä ja liittymään Audin projektiin vain, jos suomalaiselle tarjotaan monivuotista sopimusta.

Tulevaisuus on kuitenkin Bottaksen kohdalla ylipäätään vielä epäselvä, sillä sopimusta ensi kaudelle ei ole sorvattu. Williamsin, Alpinen ja Mercedeksen täyttäessä avoimet paikkansa muilla kuljettajilla Sauber on tällä haavaa jäämässä Bottaksen ainoaksi vaihtoehdoksi.

Sauberin ensi kauden kakkoskuljettaja ei ole vielä selvillä. Varmaa on toistaiseksi vain, että ykköskuljettajana kauteen lähtee Nico Hülkenberg.

– Olen kiinnostunut vain monivuotisesta sopimuksesta. Jos ajaisin vain yhden kauden, tiedän seuraavan olevan vaikea uralleni, Bottas sanoi F1-uutisointiin keskittyvän Crash.netin mukaan.

– Minulle tärkein asia on olla osa selkeää projektia ja saada selkeä suunnitelma tuleville vuosille. Se on tässä vaiheessa uraani tärkeintä.

Bottas vahvisti käyneensä "tällä viikolla" neuvotteluja Audin F1-projektia johtavan Mattia Binotton kanssa. Sopimusta ei ole toistaiseksi kuitenkaan syntynyt.

– Jatkoimme keskusteluja. Olin tehtaalla tiistaina, olemme edistyneet.

Kymmenen osakilpailua urallaan voittanut Bottas kiistää pohtivansa vielä vaihtoehtoa, jossa hän ei ajaisi F1:ssä ensi kaudella.

– Vaihtoehtoni ovat rajalliset, se on tosiasia. Joten luonnollisesti asia on käynyt mielessäni, ja minun on otettava huomioon se mahdollisuus, että jätän formula ykköset. Mutta sitä on vielä liian aikaista pohtia.

Lue myös:

    Uusimmat