Valtteri Bottas avaa tilannettaan: "Olen aina osoittanut kiinnostusta"

Vailla sopimusta ensi kaudeksi oleva F1-kuljettaja Valtteri Bottas kertoo Audin olevan hänen ensisijainen vaihtoehtonsa.

– Prioriteettini on olla osa Audin projektia, ja näin se on ollut siitä lähtien, kun kerrottiin, että formula ykkösiin tulee uusi brändi. Olen aina osoittanut kiinnostusta siihen, Bottas sanoi Zandvoortin radalla Hollannissa, missä F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna.

Bottas on ajanut kaksi kautta Sauberin tallissa. Sauberin ensi kauden kakkoskuljettajaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Ainoastaan se on varmaa, että Sauberin tuleva ykkösmies on Nico Hülkenberg.

Audin on määrä korvata Sauber formula ykkösissä kauden 2026 alussa.

Bottasilta kysyttiin, minkälaisen vaikutelman hän on saanut Mattia Binottosta, joka johtaa Audin F1-projektia.

– Hän tuntee minua hiukan, ja nyt olemme tutustuneet toisiimme paremmin. Olimme kilpailijoita, kun olin Mercedeksellä ja hän Ferrarilla. Vaikuttaa siltä, että hän kunnioittaa minua. Minä kunnioitan häntä, mikä on hyvä aloituspiste keskustelulle, Bottas sanoi.

Markkinoilla yksi kuljettaja vähemmän

Jos Hülkenbergin pariksi haetaan nuorta kuljettajaa, suomalainen saattaa jäädä ilman sopimusta.

– Tietenkin he päättävät. He punnitsevat kaikki vaihtoehdot, kuten heidän pitääkin, mutta uskoisin olevani vahvassa asemassa. Mutta tietenkin ratkaisun tekee Mattia, ja kuten sanoit, meillä on keskinäinen kunnioitus, Bottas sanoi.

Bottasilta kysyttiin myös, vaikuttaako Carlos Sainzin monivuotinen sopimus Williams-tallin kanssa suomalaisen tilanteeseen.

– Totta kai se tarkoittaa, että markkinoilla on yksi kuljettaja vähemmän. Siksi uskon, että mahdollisuuteni ovat todennäköisesti nyt suuremmat, Bottas vastasi.

Suomalaiskuski sanoi tunteneensa, ettei hän kuulunut Binottoa edeltäneen tallijohdon kärkiprioriteetteihin.

– Olemme nyt jo elokuussa, ja pian on syyskuu. Uskon, että mitä pikemmin ratkaisu tulee, sen parempi kaikille. Uskon, että kaikki ovat siitä samaa mieltä. Mutta tällaista tämä välillä on.

Lue myös:

    Uusimmat