Valtteri Bottaksen F1-kohtalo ratkeamassa – uutta tietoa tallin suunnitelmista

Valtteri Bottaksen tulevaisuus Sauberin F1-tallissa on katkolla, kun hänen sopimuksensa päättyy kuluvaan kauteen. Tuoreiden tietojen mukaan tallia johtava Mattia Binotto etsii suomalaiskuskille korvaajaa.

Spekulaatio F1-tallien ensi kauden kuljettajista käy villinä. Suurin osa kuskipaikoista on jo viety, mutta muun muassa Alpine, Mercedes ja Sauber eivät vielä ole tiedottaneet toisesta kisakuskistaan.

Erinäisten arvioiden mukaan Bottas saattaisi jatkaa sveitsiläistallin riveissä vielä vuoden, mutta brasilialaisen UOL Esporten mukaan tallin projektia johtava Mattia Binotto etsii suomalaiskuskin paikalle nuorta korvaajaa kokeneen Nico Hülkenbergin pariksi. 

Sauber on sivuston tietojen mukaan tiedustellut mahdollisuutta kiinnittää Red Bullin kuskilupausta Liam Lawsonia, mutta toistaiseksi tuloksetta. Tämän lisäksi talli olisi kiinnostunut Alpine-toivo Jack Doohanista, joka saattaisi olla mahdollisuuksien rajoissa, jos Alpine ei itse kiinnitä nuorta australialaista toiseksi kisakuskikseen.

UOL Esporten mukaan myös nuori brasilialaiskuski Gabriel Bortoleto on noussut yhdeksi vaihtoehdoksi, sillä Sauber ei sen tietojen mukaan halua jatkaa Bottaksen tai kiinalaiskuski Guanyu Zhoun kanssa enää ensi kaudella.

Nuoruus tuntuu olevan valttia myös muissa talleissa, sillä Mercedeksen uskotaan kiinnittävän pian 18 vuotta täyttävän italialaisen superlupauksen Kimi Antonellin britti George Russellin kuskipariksi.

Alun perin on odotettu, että Bottaksen tilanne ratkeaisi viimeistään F1:n kuukauden mittaisen kesätauon loppuun mennessä. Kausi jatkuu jo tällä viikolla Hollannissa ajettavalla osakilpailulla.

Lue myös:

    Uusimmat