Nuori nainen poseeraa rohkeissa kuvissa muistuttaakseen kaikkia siitä, että vamma ei tee ihmisestä automaattisesti erilaista.
Kesti pitkään, ennen kuin 22-vuotias valokuvausta opiskeleva Becky Dann oppi rakastamaan vartaloaan. Nyt kun hän on vihdoin oppinut olemaan rohkeasti oma itsensä, hän haluaa kannustaa kaikkia samaan.
Merkittävä askel kohti hyvää itsetuntoa
Neljän vuoden ikäisenä naiselle diagnosoitiin skolioosi eli kieroselkäisyys. Selkärangan epämuodostumien vuoksi nainen tarvitsee pyörätuolia liikkuakseen, ja toisinaan hän joutuu kärsimään myös satunnaisista, useita viikkoja kestävistä halvauskohtauksista.
Vammansa vuoksi Dann on kamppaillut lähes koko ikänsä heikon itsetunnon kanssa. Kokemuksistaan inspiroituneena hän päättikin ikuistaa itsensä muotokuviin, jotka paljastavat hänen kehonsa juuri sellaisena kuin se on. Kuvasarjan toteuttaminen oli naiselle merkittävä askel.
– Se on aina ollut jotain, mitä halusin tehdä, mutta minulla ei ole koskaan ollut itseluottamusta siihen, Dann kertoo ainutlaatuisesta projektistaan.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Eräänä päivänä tapasin valokuvaajan, joka kuvaa ihmisiä, joilla on skolioosi. Myös hänellä oli skolioosi ja minusta se oli mahtavaa.
Kuvaajan eteen astuminen kasvatti naisen itsetuntoa ja antoi hänelle rohkeutta keskittyä hänen omaan, vartaloa ja vammoja kuvaavaan projektiinsa.
Usein ihmiset eivät näe pyörätuolia pidemmälle
Projektissa nimeltä ”I’m Fine” Dann poseeraa yläosattomana pyörätuolissaan. Rohkealla projektilla on tärkeä sanoma.
– Halusin näyttää vammani, mutta samalla kertoa kaikille, että minä kelpaan. En mene rikki, vaikka koskisit minua, Dann selittää.
Aluksi Dannin ideana oli tutustuttaa ihmiset projektin avulla seurusteluun vammasta kärsivän ihmisen kanssa, mutta pikkuhiljaa se muuttui projektiksi itsensä hyväksymisestä. Projekti kannustaa ihmisiä myös haastamaan käsityksiään kauneudesta ja vammoista.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Dannilla on paljon omakohtaisia kokemuksia siitä, kuinka helposti ihmiset tuomitsevat toisiaan pelkän ulkonäön perusteella. Seurusteluyritykset ovat kaatuneet heti, kun miehille on selvinnyt, että hän liikkuu pyörätuolilla. Hän toivookin, että ihmiset oppisivat näkemään hänet ihmisenä pyörätuolin takaa.
– Ihmisiä tulisi muistuttaa siitä, että vaikka henkilöllä olisi vamma, se ei tee hänestä erilaista. Voit puhua hänelle aivan kuten kenelle tahansa muullekin.
– Älä katso minua ja näe vain selkäni ja eroavaisuuteni. Olen aivan kuin sinä! Dann muistuttaa.
Myös tämä nainen kannustaa olemaan oma itsensä.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähde: Metro