Vanhanaikainen viritys turhautti olympialaisissa – Lotta Haralalta suorat sanat

Norjalaismedia NRK kysyi Pariisin olympiakisojen yleisurheilijoilta ikivanhasta, edelleen käytettävästä varusteesta, joka saakin muun muassa aituri Lotta Haralalta kritiikkiä.

Pariisissa, kuten muuallakin arvokisoissa yleisurheilijat, myös juoksijat, käyttävät edelleen rinnassaan paperista nimilappua, joka kiinnitetään kisa-asuun hakaneuloilla. 

Useimmat urheilijat ovat NRK:n jutun perusteella kyllästyneet toimintatapaan.

– Olemme miettineet, että mitä ihmettä. On vuosi 2024. Mihin tarvitsemme tällaisia? Saksalainen sprintteri Gina Lückenkemper sanoi NRK:lle.

Nimilaput roikkuvat urheilijoilla usein löysästi, eivätkä ne pysy aina kiinni koko kilpailun ajan.

– Meidän on päästävä eroon lähtönumeroista, se on niin typerää, 400 metrin aitajuoksun olympiavoittaja Rai Benjamin vaati.

NRK:n mukaan Benjamin nyppäsi rintalappunsa lähes mielenosoituksellisesti irti Pariisin olympiafinaalin jälkeen. 

– Yksi lentopalloilija sanoi minulle, ettei ymmärrä, miten juoksette niin nopeasti ja olette niin hyviä, mutta kiinnitätte paperinpalan asuunne ennen kilpailua, Benjamin jatkoi.

Britannian pitkän viestin joukkueessa juosseella Richard Kiltylla oli tarjota selkeä kehitysidea.

– Meidän nimemme pitäisi olla asuissa kuten jalkapallossa. Jokaisella maalla on käyttää kymmenen dollaria siihen, että voimme lisätä nimet kisa-asuihin. Sen on muututtava, Kilty heitti.

Haastattelussa nousi esiin myös paperilappusen tuoma mahdollinen aikahaitta. Esimerkiksi USA:n Noah Lyles voitti 100 metrin olympiakultaa vain tuhannesosien erolla.

Myös Suomea pika-aitojen välierissä edustanut Lotta Harala haluaa asiaan muutoksen.

– Rehellisesti sanottuna se on hyvin vanhanaikaista. En ymmärrä, miten meillä ei ole uudempaa tapaa tehdä tätä, Harala linjasi.

– Arvostaisin todella, jos keksittäisiin jotain uutta, suomalainen jatkoi.

NRK:n mukaan yksi vaihtoehto voisi olla pyöräilyssä käytettävä läpinäkyvä "etutasku", Kisa-asusta saataisiin näin yleisurheilussakin aerodynaamisempi.

 

Lue myös:

    Uusimmat