Vappu Pimiän menu

Pipsa Hurmerinnan keittiössä Vappu Pimiän raaka-aineista valmistui Vapun tartar, leivitetty kateenkorva, naattirelissi, Pimiän hyvät tacot, coleslaw, jogurttikastike, paistettu naudan jauheliha, lehtikaalisipsit sekä mustikka-juustopannukakku.

Vapun ostokset:

  • 250 g Naudan paistijauheliha
  • Karitsan kateenkorva
  • 1 Kotimainen kaali
  • 2 Punajuurta naatteineen
  • 1 pkt (175g) Juustoportti viinitarhurin juusto
  • 200 g pakastemustikoita
  • 2 Omppua puutarhasta
  • 3 oksaa lehtikaalia

Vapun tartar

  • 30 g naudan paistijauhelihaa
  • Dijon-sinappia
  • Ruohosipulia
  • Kanamunan keltuainen

Sekoita jauheliha, sinappi ja silputtu ruohosipuli. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria.

Muotoile massasta tartar-pihvi ja tarjoa kanamunan keltuaisen kanssa.

Leivitetty kateenkorva

  • Karitsan kateenkorvaa
  • Vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • Korppujauhoja leivitykseen
  • 2 rkl kirkastettua voita paistamiseen

Leivitä eli pyöritä kateenkorvat muna-korppujauhoseoksessa ja paista ne kirkastetussa voissa noin pari minuuttia.

Naattirelissi

  • Naatit punajuurista
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • Ripaus suolaa

Hienonna naatit, lisää joukkoon etikka ja suola.

PIMIÄN HYVÄ TACO

  • 1 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • Vettä

Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaksi. Muotoile pulikalla pyöreäksi tacoksi. Paista taco kuivalla pannulla kunnes ne saavat vähän väriä.

Coleslaw

  • 2 punajuurta
  • 2 omenaa
  • Pieni pala kaalia

Leikkaa punajuuret ja omenat julienneiksi (eli ohuiksi suikaleiksi), pilko kaali ja sekoita kaikki keskenään.

Jogurttikastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • Hienonnettua minttua

Sekoita ainekset keskenään.

Paistettu naudan jauheliha

  • Naudanliha
  • Sipuli
  • Suola ja pippuri

Paista jauheliha pannulla pilkotun sipulin kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lehtikaalisipsit

  • 3 vartta lehtikaalia
  • Rypsiöljyä
  • suolaa

Huuhtele ja kuivaa lehdet hyvin. Hiero öljy lehtiin ja ripottele suolaa päälle.

Paahda lehdet uunissa 200 asteessa rapeaksi.

Laita tacon sisälle à jauhelihaa, coleslawta, jugurttikastiketta ja hienonettua lehtikaalisipsiä.

Mustikka-juustopannukakku

  • 175 g Viinitarhurin juustoa
  • n. 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • korppujauhoja
  • voita paistamiseen
  • 200 g mustikoita
  • 1 rkl calvadosta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • timjamia

Leikkaa juusto pitkittäin tangoiksi, leivitä muna-jauhoseoksessa ja paista voissa. Keitä mustikat, calvados, sokeri, kardemumma ja timjami kattilassa kunnes se muuttuu hiukan hillomaiseksi. Lisää hillo juuston päälle.

 

Lue myös:

    Uusimmat