Vasemmistoliiton tuore puheenjohtaja Minja Koskela MTV:lle: Ei yhteistyötä perussuomalaisten ja kokoomuksen kanssa

Vasemmistoliiton uunituore puheenjohtaja Minja Koskela ei edes yritä täyttää Li Anderssonin saappaita, vaan hyppää omiin lenkkareihinsa.

MTV Uutisten Uutisextrassa oli tänään vieraana juuri valittu Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Minja Koskela.

Koskela ei näe juurikaan eroavaisuuksia itsensä ja edeltäjänsä Li Anderssonin välillä.

– Li on ollut pomoni, työkaverini ja ystäväni. Jaan pitkälti hänen linjaansa ja arvonsa. Toivon, että se vahva linja, jota Li on kahdeksan vuoden aikana rakentanut, vahvistuisi entisestään minun puheenjohtajakauteni aikana, Koskela sanoi.

Uusi puheenjohtaja ei omien sanojensa mukaan edes yritä täyttää Li Anderssonin valtavia saappaita, koska se on mahdoton tehtävä. 

Ennemminkin Koskela näkee asian niin, että jokainen puheenjohtaja pistää omat saappaat jalkaan ja lähtee kasvamaan niihin vähitellen.

– Nyt minun on aika hypätä omiin lenkkareihini. Harrastan juoksemista ja juoksin juuri elämäni ensimmäisen maratonin. Politiikka maratonlajina sopii minulle hyvin.

Katso tästä MTV Uutisten Uutisextra. 

Ei yhteistyötä perussuomalaisten kanssa

Koskela ei näe vasemmistoliiton tekevän seuraavalla hallituskaudella yhteistyötä perussuomalaisten tai kokoomuksen kanssa.

– Perussuomalaisten kanssa emme voi tehdä yhteistyötä, se ei ole mahdollista. Politiikkaa tehdään arvoista käsin ja vasemmistoliiton arvot ovat niin kaukana perussuomalaisten arvoista, etten näe sitä yhteensovitettavana, Koskela linjasi.

Hänen mukaansa kokoomus on lähtenyt tällä hallituskaudella niin monessa kysymyksessä perussuomalaisten kelkkaan, ettei ole kovinkaan todennäköistä, että vasemmistoliitto ja kokoomuskaan mahtuisivat samaan hallitukseen. 

Miljonäärivero käyttöön

Vasemmistoliitto haluaisi perua suurimman osan hallituksen leikkauksista ja hakea veronkorotuksilla talouden tasapainottamista. Koskelan mukaan hallituksen leikkaustavoite on ylimitoitettu yhdelle hallituskaudelle.

Määrä on Koskelasta yksinkertaisesti liian suuri ja pahimmillaan johtaa siihen, että joudutaan leikkaamaan koko ajan lisää eli itse kasvatetaan leikkauskierrettä.

Sen sijaan Koskela puhuu maltillisen miljonääriveron puolesta eli ehdottaa miljoonaomaisuuksiin 1–1,5 prosentin veroa, joka ei koskisi kuitenkaan esimerkiksi ihmisten omia koteja. 

Koskelasta on reilumpaa, että kaikista rikkaimmilta leikataan, eikä kaikista köyhimmiltä.

– Näin pystyisimme suhdannepoliittisesti järkevästi puuttumaan siihen, että Suomi on velkaantunut.

Lue myös:

    Uusimmat