Makuja-keittiössä loihdittiin tiistaiaamuna perinteisiä brittiläisiä skonsseja pekonilla höystettynä.
Makuja-keittiössä syntyi tiistaiaamuna satsi perinteisistä brittiläisiä skonsseja. Britanniassa asunut Makuja-kokki Jenni Höijer loihti suolaisen skonssitaikinan paistetusta pekonista, pinjansiemenistä ja juustoraasteesta. Skonssien leipominen kotioloissa on helppoa, kun muistaa muutaman seikan.
– Tärkeää on se, että taikina sekoitetaan nopeasti. Sekoituksen voi tehdä käsin tai koneen kanssa. Liikaa ei siis saa työstää tai vaivata taikinaa. Mitä enemmän taikinaa työstää, sitä huonommin se nousee uunissa, Jenni Höijer neuvoo.
Sumo video id
Taikinasta leikataan pyöreitä skonsseja esimerkiksi piparimuotilla. Leikkaaminen kannattaa suorittaa jämäkästi, jotta muotin reuna ei pääse painamaan taikina lyttyyn. Kun skonssit asetellaan pellille, ne voidellaan ennen uuniin laittoa vielä kananmunalla. Tärkeää on seurata, ettei kanamunaa pääse valumaan skonssin reunalle.
– Pekoniskonssit maistuvat hyvin teen kanssa nautittuna aamupalana tai niitä voi ottaa myös hiihtoreissulle evääksi, vinkkaa Jenni Höijer.
Pekoniskonssit voi nautiskella esimerkiksi tuorejuuston kera. Kokeile reseptiä kotona:
(MTV3)