Video: Turkin parlamentissa puhkesi raju nyrkkitappelu

Turkin parlamentissa vuodatettiin verta perjantaina.

Turkin valtapuolue AKP:n edustajat ryntäsivät oppositiopoliitikko Ahmet Sikin kimppuun, kun tämä kutsui valtapuolueen jäseniä terroristeiksi istunnossa perjantaina.

Tilanne levisi nopeasti joukkotappeluksi, jossa nyrkit heiluivat ja paperimapit lentelivät. Voit katsoa tilanteen videolta artikkelin alusta.

Vangittua poliitikkoa ei päästetä parlamenttiin

Kiista syttyi parlamentin keskustellessa oppositiopoliitikko Can Atalaysta, joka sai viime vuonna 18 vuoden vankeustuomion hallinnon vastaisten mielenosoitusten järjestämisestä.

Vankilassa istuva Atalay valittiin kuitenkin viime kevään vaaleissa parlamenttiin, mutta valtapuolueen johdolla parlamentti päätti olla myöntämättä hänelle paikkaa. Turkin perustuslakituomioistuin katsoi elokuun alussa, että päätös ei ole laillinen.

– Emme ylläty siitä, että kutsutte Can Atalayta terroristiksi, kuten kutsutte kaikkia, joiden kanssa ette ole samaa mieltä. Mutta suurimmat terroristit istuvat noilla penkeillä, Ahmet Sik sanoi puhujanpöntössä ennen tappelun puhkeamista.

Sikin lisäksi myös kurdimyönteisen DEM-puolueen naispuolinen edustaja Gulistan Kocyigit loukkaantui lievästi tilanteessa.

Kocyigitin mukaan tappelu on osoitus siitä, että presidentti Recep Tayyip Erdoganin AKP-puolue pyrkii väkivalloin hiljentämään vastustajansa.

Lue myös:

    Uusimmat