Video: Wladimir Klitschko koeajoi Ukrainalle toimitetun Leopardin

Nyrkkeilyn entisenä maailmanmestarina ja olympiavoittajana tunnettu ukrainalainen Wladimir Klitschko julkaisi videon Leopard -taistelupanssarivaunun koeajostaan.

Kiovan pormestarin Vitali Klitschkon veli Wladimir kiitti videollaan vuolaasti Saksaa ja muuta maailmaa viimeaikaisista tankkitoimituksista Ukrainaan.

– Tahdonvoimamme on vahvempi kuin koskaan. Yhtä vahva kuin tämä panssarivaunu. Kiitos Saksa. Kiitos vapaa maailma kaikesta, mitä teette meidän ukrainalaisten vuoksemme. Kunniaa Ukrainalle, kunniaa sankareille, Klitschko ylistää videolla.

Saksa on ollut keskeinen tekijä Leopard 2 -vaunujen lähettämisessä Ukrainaan, joka on pyytänyt länneltä kiireellistä raskasta aseapua viime kuukausina kyetäkseen puolustamaan omia alueitaan. Leopard-taistelupanssarivaunut ovat olleet aseapukeskustelun keskiössä tälläkin viikolla, kun useat maat päättivät lähettää Ukrainaan kyseisiä vaunuja.

Perjantaina tuli täyteen vuosi siitä, kun Venäjä hyökkäsi raakalaismaisesti Kiovaan ja koko Ukrainaan, ja pakotti lännenkin reagoimaan konfliktiin.

– En olisi vuosi sitten uskonut, että tulisin koskaan ajamaan tällä "kissalla". Vuosi sotaa Ukrainassa. Vuosi kärsimystä.

Klitschkon terveiset ja Leopard-koeajo lähti lauantaina nopeasti leviämään Twitterissä, jossa sillä on muutamassa tunnissa jo satoja tuhansia katselukertoja. Video on katsottavissa artikkelin alussa.


Lue myös:

    Uusimmat