Nappaa viiniasiantuntijan juomavinkit pikkuseepian eli mustekalan kaveriksi.
Makuja-keittiössä perehdytään torstaiaamuisin ruoan ja viinin kiehtovaan liittoon, kun suosittua Viinipiru-blogia pitävä viiniasiantuntija Arto Koskelo pisteyttää viikon juomavalintoja ja opastaa suomalaisia tv-katsojia viininjuonnin pariin.
Viinipiru valloittaa Makuja-keittiön: "Suomalaiset mainettaan parempia viininjuojia"
Koskelo arvio päivän ruoan kylkeen valittuja viinejä leikkimielisesti samppanjavispilöillä. Viinit voivat siis saada pisteitä yhdestä samppanjavispilästä viiteen samppanjavispilään.
Viinivinkit pikkuseepialle
Torstaina 29.8.2013 Makuja-kokki Pekka Terävä valmisti herkullista gourmetruokaa yksinkertaisella reseptillä: pikkuseepiaa ja paprikaa. Arto Koskelo valitsi viinit päivän ruoalle:
Leyenda Fino -sherry,
6,99 €
Tuote Alkon sivuilla
Pisteet: 4/5 vispilää
– Sherry on kuningasjuoma, joka ei ole ollut vähään aikaan muodissa. Se on eräänlainen vastakohta nykyisin suositulle viinityylille, koska siinä on hedelmäisyyttä vain nimeksi ja se on kypsynyt vuosikausia ennen pölähtämistään hyllyihin. Samasta syystä sherryn hintalaatusuhde on mainio. Leyendan intensiivisessä mantelisessa tuoksussa on merellisyyteen viittaavaa suolaisuutta. Maku on poikkeuksellisen vivahteikas ja kohtuullisen pitkä, erinomainen yhdistelmä merenelävien kanssa, Koskelo arvio
La Liebre y la Tortuga Albariño 2011, 9
,98 €
Tuote Alkon sivuilla
Pisteet: 3/5 vispilää
– Melonisen ja suun täyttävänä starttaava viini taipuu nopeasti greippisyyteen, hentoon kukkaisuuteen ja tuntuvaan mineraalisuuteen. Maku on runsas olematta veltto tai raskas, kiitos eläväisen hapokkuuden ja maltillisen volttitason. Loppumaku on hintaan nähden pitkä. Kiva viini, etenkin jos satut pitämään aromaattisista valkoviineistä, kuten sauvignon blanceista.
Sumo video id
(MTV3)