Miten toimia ravintolassa, kun tarjoilija kehottaa maistamaan viiniä? Viinitollo neuvoo
Miten toimia, kun tarjoilija antaa ravintolassa viiniä maistettavaksi?
Pöytäseurue on koolla ravintolassa, kaikille sopiva viini on valittu yhteisymmärryksessä ja nyt tarjoilija saapuu pöytään kysymään "kuka haluaa maistaa?".
Usein seurueesta löytyy yksi viini-intoilija tai muutoin vain rohkea yksilö, joka ilmoittautuu vapaaehtoiseksi.
Kunnian lankeaminen itselle saattaa nostaa hikikarpalot otsalle, varsinkin jos viinitietämys rajoittuu lähinnä valko- ja punaviinin erottamiseen toisistaan.
Syytä panikkiin ei kuitenkaan ole, toteaa Viinitollonakin tunnettu viini-intoilija Maija Männistö.
– Ei tarvitse tehdä mitään kevätjuhlaliikkeitä, Männistö vakuuttaa.
Katso yllä olevalta videolta, miksi tarjoilija oikeastaan antaa asiakkaan maistaa viiniä ennen laseihin kaatoa ja miten tilanteesta selviää vähemmälläkin viinitietämyksellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku