Voiko HIFK:n menestyslukon ratkaisu olla näin ilmeinen? Karri Kivi ärähtää: "Ei aina puhuttaisi vain siitä"

HIFK:n Iiro Pakarinen hurjana Liigan kärkiottelussa: hattutemppu 2:02
HIFK kaatoi Ilveksen 4–0 SM-liigan kärkiottelussa viime lauantaina. Iiro Pakarinen iski hattutempun.

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi on vaikuttunut HIFK:n pelistä alkukaudella jääkiekon SM-liigassa. Helsinkiläisjätissä huomio kiinnittyy helposti kärkiyksilöihin Jori Lehterän johdolla, mutta Kivi huomauttaa myös uudesta kasvosta toimiston puolella. 

Ville Peltosen neljättä kautta luotsaama HIFK nousi viime lauantaina sarjan kärkeen kaadettuaan Ilveksen vakuuttavasti 4–0 kärkipelissä kotiyleisönsä edessä.

Voitto oli HIFK:lle neljäs peräkkäin. 

– Käytän termiä "peli on selvää". Tarkoitan sillä sitä, että pelaajat näyttävät olevan aika hyvin samalla kartalla. Pelistä löytyy toisteisia asioita, ettei joka vaihto ole erilainen, asiantuntija Kivi kommentoi HIFK:n otteita. 

– Silloin kun peli selvää, niin se usein näyttääkin hyvältä. Ja kun se näyttää hyvältä, usein tulee tulostakin. Nämä menevät ihan käsi kädessä. 

HIFK:n nipusta on helppo nostaa esiin onnistujia. Jori Lehterä (3+20=23) johtaa pistepörssiä, Iiro Pakarinen on rohmunnut osumia (11) ja torjuntatöihin eläkepäiviltä hälytetty Niko Hovinen on napsinut jo kaksi nollapeliä kolmessa ottelussa. 

– Jokaisella siellä on oma ruutunsa, ja jokainen on onnistunut. Totta kai heidän kärkensä on ollut terävä kuin mikä, Kivi toteaa. 

Uusi kasvo

HIFK:ssa tehtiin iso muutos – MTV Urheilun studiossa puhutaan Janne Pesosen pestin alkuvaiheista 5:27
HIFK:ssa tehtiin iso muutos – MTV Urheilun studiossa puhutaan Janne Pesosen pestin alkuvaiheista.

HIFK vaihtoi viime kauden jälkeen urheilujohtajaa, kun Tobias Salmelaisen tilalle palkattiin entinen huippupelaaja Janne Pesonen. Kevään 2011 maailmanmestarin kokemus jääkiekon johtotehtävistä oli ennalta hyvin ohut, joten värväys herätti huomiota. 

Lisäksi puheet HIFK:n menestymättömyydestä ovat olleet kestoaihe viime vuosina. Edellinen mestaruus on keväältä 2011.  

– Lähtötilanne oli niin paineinen, että harvoin tuollaista on joukkueella ja päävalmentajalla, Kivi linjaa.

Asiantuntija Kivi huomauttaa nyt, kun runkosarjaa on pelattu vajaa neljännes, Pesosen syyskuussa MTV Urheilulle antamista kommenteista.   

– Isoin tavoitteeni on se, että mahdollisimman moni tässä organisaatiossa onnistuisi omassa roolissaan. Silloin koen, että minäkin olen onnistunut, Pesonen totesi tuolloin.

Kivi näkee tällaisessa ajattelussa suuren mahdollisuuden. 

– Ettei HIFK:n kohdalla aina puhuttaisi vain siitä, kuinka vaativia ne perinteet ja yhteisö ovat, koska ne lyövät sitä painetta. Voi olla, että tämä ollut keväisin se ratkaiseva asia, kun tällaisia liikaa mietitään. Urheilijan pitää pystyy miettimään sitä suoritusta!

– En sitten tiedä onnistutaanko tässä. Se voi olla niin sisäänrakennettua HIFK:ssa. 

Fraasia "Stadin kirkkaista valoista" toistellaankin usein mediassa, mutta sitä kuulee myös HIFK:n leirin sisältä. 

– Muissakin joukkueissa on oma kulttuurinsa ja perinteensä, mutta jos sitä tuodaan jatkuvasti niin voimakkaasti esille, niin se voi kipsata. 

– Siitä on tullut tapa (HIFK:n kohdalla). 

Lue myös:

    Uusimmat