Vuosi sitten somessa seurattiin huvittavaa sekaannusta, kun toimittaja luuli viisufania Käärijäksi – muistatko, miten tapahtumaketju eteni?

BBC luuli viisufania Käärijäksi – artisti bongasi "kaksoisveljensä" kesken keikan 0:14
Katso myös: BBC luuli viisufania Käärijäksi – myös artisti itse bongasi "kaksoisveljensä" kesken keikan

Vuosi sitten seurattiin huvittavaa tapahtumaketjua, joka sai alkunsa, kun toimittaja luuli australialaista viisufania Käärijäksi.

Vuosi sitten tähän aikaan Eurooppa ja erityisesti Suomi olivat valtavassa Käärijä-hurmoksessa euroviisuviikon ollessa käynnissä Liverpoolissa.

Vuoden 2023 euroviisuviikolla Twitterissä alkoi levitä brittiläisen uutiskanava BBC:n North West Tonight -lähetyksestä napattu videoklippi, jossa toimittaja haastattelee kadulla tanssahtelevaa viisufania luullen tätä Käärijäksi.

Videon ääniraidalla kerrotaan, että myös "itse päätähti" on saatu haastatteluun. Käärijäksi pukeutuneen fanin ilmestyessä kuviin tuli ruutuun teksti Käärijä, Suomen edustaja.

BBC:n Käärijäksi sekoittama fani oli sonnustautunut vihreään Käärijä-boleroon ja esitteli kameralle artistin UMK- ja euroviisuesityksistä tuttuja tanssiliikkeitä. Haastattelussa hän muun muassa kehui Liverpoolin Euroviisujen järjestelyjä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Niin kutsutusta "feikki-Käärijästä" tuli somessa viraalihitti. Video aiheutti laajalti hilpeyttä somekansan keskuudessa, ja monet hämmästelivät, kuinka kyseistä fania on voitu luulla Käärijäksi. 

MTV seurasi viime vuonna Euroviisuja paikan päällä Liverpoolissa ja löysi Käärijäksi sonnustautuneen fanin viisuhuuman keskeltä. Kyseessä on australialainen Beto Poppocatepetl, joka tunnustautui erittäin kovaksi Käärijä-faniksi. Poppocatepetl kertoi tuolloin MTV:lle, että oli saanut viisuviikolla Liverpoolissa runsaasti huomiota.

– Heti kun aloin kulkea kadulla, ihmiset halusivat kuvia kanssani. Jopa BBC luuli, että olen Käärijä, Poppocatepetl kertoi MTV Uutisille. 

– Minulla ei ollut aikaa enää sanoa kenellekään, että en ole Käärijä, koska kaikki halusivat kuvan kanssani. Siksi "tatuoin" (rintaani) Australian Käärijä, hän jatkoi.

Poppocatepetl kertoi saaneensa BBC:n haastattelun myötä yhteydenottoja ympäri maailmaa. 

– Olen Käärijän veli nyt. Rakastan Käärijää! hän kertoi MTV:lle.

BBC pahoitteli myöhemmin sille sattunutta mokaa vedoten euroviisuhuumaan.

– BBC:n toimittaja erehtyi maanantain semifinaalitapahtumassa luulemaan limenvihreään silkkiyläosaan pukeutunutta miestä suomalaiseksi euroviisulaulajaksi, BBC:n artikkelissa kerrottiin.

– BBC North West Tonightin tiedottaja sanoi: "Tämä oli euroviisuhuumaa. Toivomme, että oikea Käärijä tulisi North West Tonight -lähetykseen, jotta voisimme esittää pahoittelumme ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää finaaliin", artikkelissa jatkettiin.

Erikoinen tapahtumaketju sai kuin saikin onnellisen lopun. Fania Käärijäksi luullut BBC:n toimittaja Katie Walderman nimittäin jakoi Twitter-tililleen kuvaparin, jossa hän poseeraa sekä oikean Käärijän että "feikki-Käärijän" kanssa.

– Löysin oikean tyypin ja tapasin uudelleen huijariystäväni! Walderman kirjoitti kuvaparin yhteydessä.

Waldermanin twiitti sai somekansan riemastumaan.

– Toivon, että ihmiset löytävät tästä sekaannuksesta humoristisen puolen, eivätkä hyökkää kimppuusi. Tämän twiitin näkeminen piristi päivääni.

– Mahtava tarina! Molemmat tyypit rokkaavat Euroviisuja, ja niin rokkaat sinäkin!

– Rakastamme onnellisia loppuja.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat