Yhdysvaltain presidenttiydestä käydään tiukka kisa: Wisconsiniin laitettu kymmeniä miljoonia dollareita

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump palasi viikonloppuna kampanjoimaan Pennsylvanian Butleriin, jossa hänet yritettiin ampua heinäkuun 13. päivänä. 

Trump piti puheensa luodinkestävän suojan takaa. Hän syytti puheessaan jälleen demokraattien vihamielisen retoriikan olevan syy hänen salamurhayrityksilleen. 

Kisa Pennsylvaniassa on tällä hetkellä erittäin tiukka demokraattien presidenttiehdokas  Kamala Harrisin ja Trumpin välillä.

Trump on nyt siirtynyt kampanjoimaan Wisconsinin osavaltioon, missä vaalikamppailua seuraa MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen. Karppinen kertoo, että paikalliset ovat vaalihuumassa.

– Ainakin moni on, takanani kukkii kannatuskylttejä Harrisin puolesta. Tuolla taaempana on Trumpin kannatuskylttejä. Wisconsinin tärkeydestä kertoo, että kumpikin (presidenttiehdokas) on laittanut kymmeniä miljoonia dollareja pelkästään tähän osavaltioon.

Vaaleihin on enää kuukausi aikaa. Kannatuskyselyiden mukaan meneillään on äärimmäisen tiukka kisa. 

– Harris on niukassa johdossa. Ehkä Harrisin kannalta keskilännen tärkeydestä kertoo se, että jos Harris voittaa täällä, sekä Michiganissa, että Pennsylvaniassa, niin sitten hän yltää siihen vaadittuun 270 valitsijaan, millä voittaa presidenttiyden. Siksi Trump yrittää pitää huolen siitä, että näin ei kävisi.

Lue myös:

    Uusimmat