Kiinalainen Huawei teki viime vuonna kovan tuloksen, vaikka yhtiön on väitetty olevan yhteyksissä Kiinan hallitukseen ja sitä kautta turvallisuusuhka.
Huawein nettotulos kasvoi viime vuonna 25 prosenttia edellisvuodesta. Yhtiö kertoo tiedotteessa, että sen nettotulos nousi 59,3 miljardiin juaniin eli noin 8,8 miljardiin dollariin.
Yhtiön liikevaihto puolestaan kasvoi 19,5 prosenttia 721,2 miljardiin juaniin eli 107,1 miljardiin dollariin.
Yhtiön älypuhelimia valmistavan yksikön myynti kasvoi 45 prosenttia ja pilvipalveluihin keskittyvän liiketoiminnan myynti 24 prosenttia, kertoo Financial Times.
Yhtiön liikevaihto kasvoi Yhdysvalloissa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa yli 20 prosentilla. Liikevaihdosta 52 prosenttia tulee kuitenkin edelleen Kiinasta.
Huawei sanoo tiedotteessa menevänsä eteenpäin ja "tekevänsä kaiken karistaakseen ulkopuoliset häiriötekijät".
Huawei on johtava 5g-verkkojen valmistaja. Osa länsimaista on kuitenkin sulkenut sen uusien verkkojen rakennustyön ulkopuolelle, koska ne pelkäävät, että Kiinan hallinto pääsisi Huawein kautta käsiksi muun muassa arkaluonteiseen viestinvaihtoon.
EU ei kuitenkaan ole estänyt Huawein käyttöä jäsenmailtaan, vaikka Yhdysvallat on sitä halunnut.
Huawei on haastanut Yhdysvallat oikeuteen
Yhdysvaltojen ja Huawein taisto on johtanut myös siihen, että Huawei on haastanut Yhdysvallat oikeuteen, sillä maa on kieltänyt liittovaltion virastoja ostamasta yhtiön tuotteita ja palveluita. Presidentti Donald Trumpin hallinto katsoo, että kiinalaisjätin tuotteet uhkaavat kansallista turvallisuutta. Yhdysvallat pelkää, että Kiina käyttää Huawein tuotteita vakoiluun.
Huawei katsoo kiellon olevan perustuslain vastainen.
Huawein mukaan Yhdysvalloilla ei ole todisteita, jotka tukisivat Huawein laitteiden käytön rajoittamista. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Guo Ping on lisäksi väittänyt, että Yhdysvallat on hakkeroinut yhtiön servereitä sekä varastanut sen sähköposteja ja lähdekoodeja. Guo ei kuitenkaan tarjonnut yksityiskohtia väitteidensä tueksi.