Kiinalainen vanhus tunsi olonsa yksinäiseksi, mutta vanhusten hoitokoti ei houkutellut. Niinpä mies laittoi itsensä adoptoitavaksi.
Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka koirakävelyt voivat lievittää vanhusten yksinäisyyttä.
"Yli kahdeksankymppinen, yksinäinen, vanha mies. Vahvavartaloinen. Osaa käydä ostoksilla, laittaa ruokaa ja huolehtia itsestään. Ei kroonisia sairauksia. Jäin eläkkeelle Tianjinin tieteellisen tutkimuksen instituutista, ja saan eläkettä 6000 RMB (n. 791 euroa) kuussa", Han Zicheng kirjoitti valkoiseen paperilappuun viime joulukuussa, kertoo Washington Post.
"En halua mennä hoitokotiin. Toiveeni, että joku ystävällinen ihminen tai perhe adoptoi minut, huolehtii minut vanhuuden läpi ja hautaa ruumiini, kun kuolen", epätoivoinen Zicheng kirjoitti.
Avunpyyntönsä mies teippasi kiireisessä naapurustossa sijaitsevalle bussipysäkille, ja meni kotiin odottamaan puhelua.
Avunpyyntö levisi
Zicheng oli 85-vuotias leskimies, jonka pojat eivät miehen mukaan olleet isäänsä yhteydessä. Vanhus oli kertonut naapureilleen jo vuosia olevansa yksinäinen ja pelkäävänsä kuolevansa yksin.
Perinteisesti Kiinassa lapset ja lapsenlapset huolehtivat senioreista, mutta miljoonat Zichengin kaltaiset vanhukset joutuvat pärjäämään ilman tukiverkkoa.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Vanhuksen avunpyyntö lähti leviämään, kun eräs nainen otti siitä kuvan ja julkaisi sen sosiaalisessa mediassa. Pian miehen puhelin soi lakkaamatta. Vanha mies onnistui solmimaan pari ystävyyssuhdetta, mutta ei löytänyt omaa loppuelämän kotiaan. Hän ei suostunut tyytymään perheisiin, joiden yläpuolella itseään piti, ja alkoi kiukutella niille, jotka soittivat, vaahdoten hallituksesta ja läheisen vanhainkodin huonolaatuisesta ruoasta.
LUE MYÖS: Milloin viimeksi soitit mummolle? Yksinäisyys haurastuttaa ja vie nuorempana hautaan
Loppuaikoinaan mies soitteli paljon senioireille tarkoitetulle puhelinlinjalle, jonka tarkoitus on ehkäistä ikäihmisten itsemurhia.
Lopulta mies menehtyi maaliskuussa ennen adoptioperheen löytämistä. Puhelutiedoista selvisi, että hänen oli kuitenkin onnistunut soittaa yhdelle uusista ystävistään. Vanhus pääsi sairaalaan, jossa hän menehtyi – mutta ei yksin niin kuin pelkäsi.
Yksi miehen pojista, joka asui Kanadassa, kielsi Washington Postille isänsä olleen yksinäinen. Poika väitti, että Zichengistä oli pidetty hyvää huolta. Hän ei kuitenkaan tarjonnut mitään yksityiskohtia tai todisteita väitteensä tueksi.
Lähteet: Washington Post, New York Post