Yle julkaisee Sanna Marinista audiodraaman

Entisestä pääministeristä julkaistaan audiodraama, jossa Sanna Marinin roolin näyttelee Anna-Maija Tuokko.

Yle julkaisee audiodraaman entisestä pääministeristä Sanna Marinista,38. Tiedotteen mukaan uudessa kymmenosaisessa audiodraamassa pureudutaan Marinin hallitukseen ja sen vahvojen naisten viisikkoon. Sanna Marin – miljoonat seuraa -kuunnelman päähenkilönä on Sanna Marin, joka näkökulmasta tarina kerrotaan.

– Halusimme laajentaa todelliseen henkilöön perustuvat sarjat muusikoista kertovista tarinoista politiikan, kulttuurin ja urheilun merkittäviin hahmoihin, Ylen tuottaja Pekka Ruohoranta toteaa tiedotteessa.

Sanna Marinin roolin kuunnelmassa näyttelee Anna-Maija Tuokko, joka kertoo seuranneensa Marinin uraa alusta alkaen.

– Marin on mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen henkilö poliittisessa maailmassa. Hän on osoittanut rohkeutta myös irrottautumalla päivän politiikasta. Hän kulkee omia polkuja, joita kukaan ei ole polkenut valmiiksi. Tällaiset henkilöt synnyttävät ristiriitoja ja ihailua, muta myös provosoivat ihmisiä, Tuokko pohtii tiedotteessa.

Käsikirjoittaja Miira Karhulan mukaan sarjassa on pyritty näyttämään kokonaiskuva Marinista, niin työ- kuin yksityiselämässä.

Tiedotteen mukaan sarjaa varten on tehty laaja taustatyö ja siihen on haastateltu lukuisia politiikan toimijoita, toimittajia ja tutkijoita. Marin ei itse ole antanut haastatteluja audiodraamaa varten.

Anna-Maija Tuokon lisäksi sarjan muita näyttelijöitä ovat muun muassa Kristofer Gummerus,Jukka Puotila, Ria Kataja, sekä Kari Heiskanen.

Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa ti 8. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat