Ylen rahoitusta arvioivan työryhmän toimikausi päättyy tänään

Ovatko Ylen rahoitus ja tehtävät kohdillaan? 10:38
Huomenta Suomen juontajan Ivan Puopolon kysymys Ylen verorahoituksesta dosentti Heikki Hellmanille äityi väittelyksi. Vieraana myös Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg.

Yleisradion rahoitusta arvioivan parlamentaarisen työryhmän toimikauden on määrä päättyä tänään. Työryhmä arvioi myös Ylen suhdetta kaupalliseen mediaan ja Yle-lain muutostarpeita.

Työryhmällä on ollut vaikeuksia päästä yhteiseen näkemykseen esimerkiksi Yleen kohdistuvien säästöjen suuruudesta. Perussuomalaiset ovat ajaneet merkittäviä leikkauksia Ylen budjettiin.

Lauantaina päivällä työryhmällä ei ollut tiedossa sovittuja kokouksia. Toukokuussa ryhmä sai työlleen lisäaikaa kesäkuun loppuun.

Työryhmää johtaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Matias Marttinen.

Budjetti yli puoli miljardia

Ylen budjetti oli viime vuonna reilut 520 miljoonaa euroa. Yleä rahoitetaan vuodesta 2013 kerätyllä Yle-verolla, joka on sidottu hintaindeksiin.

Vakiintuneen tavan mukaan Ylen tehtäviä, rahoitusta ja valvontaa koskevien muutosten valmistelu on tehty parlamentaarisesti eli niin, että jokainen eduskuntapuolue osallistuu valmisteluun.

Medialiitto: Ylessä riittää tehostamista 2:50

Medialiiton mukaan Ylessä riittää tehostamista, sillä yksityisen uutismedian tulot ovat puolittuneet parissa vuosikymmenessä ja silti ne tekevät monikanavaista sisältöä. 

Lue myös:

    Uusimmat