Ylessä mittavia muutoksia – edessä mahdollisesti muutosneuvottelut

Ylen organisaatiorakennetta tiivistetään ja vastaavien päätoimittajien määrä laskee neljästä kolmeen.

Yle uudistaa organisaatiotaan. Yle kertoo nettisivuillaan, että organisaatiomuutoksen jälkeen Ylessä on kolme vastaavaa päätoimittajaa neljän sijaan.

Ylen mukaan urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen siirtyy uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajaksi, kun nykyinen johtaja Jouko Jokinen jää eläkkeelle ja jättää Ylen johtoryhmän. Pokkinen aloittaa uutisten johtajana lokakuussa 2024. Samalla Yle on päättänyt lakkauttaa urheilu ja tapahtumat -yksikön, jota Pokkinen aiemmin johti.

Yhtiön johtoryhmään tulee muitakin muutoksia. Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja ja vastaava toimittaja Ville Vilén on päättänyt omasta toiveestaan jättää tehtävänsä Ylen johtoryhmässä. Ylen hallitus käynnistää uuden vastaavan toimittajan haun tässä kuussa.

Uudistuksilla halutaan Ylen mukaan vastata paremmin tulevaisuuden tarpeisiin ja lisätä toiminnan tehokkuutta sekä joustavuutta.

–  Arviot mahdollisista henkilöstövaikutuksista ja päätökset mahdollisista muutosneuvotteluiden aloittamisesta tehdään suunnitelmien edetessä myöhemmin syksyllä, Yle kirjoittaa tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat