Ylen uusi päätoimittaja nimitetty

Nykyinen päätoimittaja Jouko Jokinen jää eläkkeelle.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavaksi päätoimittajaksi ja johtajaksi on nimitetty Panu Pokkinen, kertoo Yle tiedotteessaan. Nykyinen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen jää eläkkeelle tämän vuoden aikana.

Tällä hetkellä Pokkinen työskentelee Ylen urheilu ja tapahtumat -yksikön johtajana ja vastaavana toimittajana. Aiemmin Pokkinen on työskennellyt esimerkiksi Ylen urheilun päällikkönä, Iltalehden uutispäätoimittajana ja Ilta-Sanomien uutispäällikkönä.

Koulutukseltaan Pokkinen on yhteiskuntatieteiden maisteri sekä sotatieteiden maisteri.

– Panu Pokkinen on monialainen journalisti, joka on toiminut lähes 20 vuotta median johtotehtävissä. Hänellä on tarvittavaa strategista osaamista, kun Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimintaa viritetään vastaamaan muun muassa tekoälyn murrokseen, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen tiedotteessa.

"Innostaa ihmiset muutokseen"

Johtaja vastaa suomenkielisestä uutis- ja ajankohtaistoiminnasta. Hän toimii yksikön vastaavana toimittajana ja Ylen johtoryhmän jäsenenä. Hän raportoi Ylen toimitusjohtajalle.

– Panu Pokkinen on osoittanut urheilu ja tapahtumat -yksikön vetäjänä vahvaa kykyä uudistaa toimintaa. Hän on yhteispelihenkinen johtaja, joka innostaa ihmiset mukaan muutokseen, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila tiedotteessa.

Pokkinen sanoo tiedotteessa, että hänelle on kunniatehtävä päästä vastuuseen suomalaisen journalismin kärkipaikalle tilanteessa, jossa tekoäly ja yhteiskunnan pirstaloituminen haastavat mediaa.

– Koen päätehtäväkseni varmistaa, että pystymme yhdessä ammattitaitoisen henkilöstömme kanssa vahvistamaan kansallisen journalismin elinvoimaa myös tulevaisuudessa, sanoo Pokkinen.

Poliitikot arvioivat parhaillaan Yleisradion tehtävää ja rahoitusta. Parlamentaarinen työryhmä on saanut toimikaudelleen jatkoa kesäkuun loppuun asti. Erityisesti perussuomalaiset on kannattanut merkittäviä leikkauksia Ylen budjettiin.

Lue myös:

    Uusimmat