Yllätys odotti: Frida Karlsson kuuli kirkumista suihkusta – "Se oli kauheaa"

Ruotsalaishiihtäjät kohtasivat odottamattomat olot Pohjois-Italiassa. Frida Karlsson kertoo suihkusta kuulemastaan kirkumisesta.

Expressen-lehti kertoi Ruotsin hiihtomaajoukkueen suunnanneen Pohjois-Italiaan kahdeksi viikoksi korkean paikan leirille Lavazén vuoristokylään – "harjoittelemaan ja jatkamaan kesää".

– Syyskuu on paras kesäkuukausi Val di Fiemmen ympärillä Pohjois-Italiassa paikallisten mukaan, Expressen raportoi.

Ensimmäisen viikon aikana syötiin hiihtotähti Frida Karlssonin mukaan vielä aamiaista 20 asteen lämmössä, mutta sittemmin kesäisistä oloista ei ole ollut tietoakaan. 

"Täysin hullua" ja "kauheaa"

Ruotsin hiihtotähdet ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa lumisia kuvia, joiden uskoisi olevan syyskuun sijasta talvella otettuja. Expressen kertoi, että sen saapuessa paikalle 1 800 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan hotellin katolla oli lunta.

Harjoitusleirillä on paukkunut pakkanen ja sankkaa lumisadettakin on putoillut taivaalta.

Hiihtäjä Emma Ribom jopa sanoi, ettei hänellä ole tainnut olla koskaan niin kylmä harjoitellessaan.

– Se oli täysin hullua, hän tokaisi.

Jonna Sundling puolestaan setvi, että hänellä oli mukana vaatteita vain kesä- ja syysoloissa treenaamiseen ja hän joutui lainaamaan untuvatakin.

Olojen vaikutus on näkynyt Frida Karlssonin mukaan hiihtäjien kasvoilla.

– Suihkussa saattoi kuulla kirkumista, koska porukka sulatteli käsiään. Se oli kauheaa. Nyt olemme kuitenkin alkaneet tottua siihen, Karlsson myös kertoi.

Rukkausta

Ruotsin maajoukkue on rukannut harjoituskuvioitaan ja suunnannut muun muassa alas laaksoon, jossa ei ole ollut Sundlingin sanoin "lumikaaosta".

Expressen ruoti ennusteen näyttävän kuitenkin nyt hiukan paremmalta maanantaihin saakka, jolloin maajoukkue on lähdössä. Lämpötila on pyörimässä 13 asteen tienoilla.

Lue myös:

    Uusimmat