Yllätyskäänne supertähden dopingasiassa: Ura jatkuu

Ranskalainen maajoukkuejalkapalloilija Paul Pogba oli syvästi helpottunut, kun urheilun välitystuomioistuin CAS hyväksyi hänen dopingkärystään jättämänsä valituksen perjantaina. Italian antidopingtoimisto määräsi hänet alkuvuodesta neljän vuoden kilpailukieltoon, mutta rangaistus typistyi CAS:n päätöksellä 18 kuukauteen.

Juventuksessa vuoteen 2026 ulottuvalla sopimuksella työskentelevä Pogba on pelikelpoinen 11. maaliskuuta 2025 eli neljä päivää ennen 32-vuotissyntymäpäiväänsä.

– Painajainen on vihdoin ohi. Saatan taas odottaa päivää, jolloin voin jatkaa unelmieni toteuttamista, Pogba kommentoi ratkaisua tiedotteessaan.

– Olen jatkuvasti korostanut, etten ole tietoisesti rikkonut maailman antidopingtoimiston Wadan sääntöjä, kun olen käyttänyt lääkärin minulle määräämiä lisäravinteita, jotka eivät vaikuta eivätkä edistä miesurheilijan suorituskykyä.

Loukkaantumisesta kärsinyt Pogba antoi testosteronin paljastaneen dopingnäytteen elokuussa 2023. Hän ilmoitti käryn johtuneen lisäravinteista ja valitti rangaistuksestaan CAS:iin.

Kiitokset tuomioistuimelle

Pogba koki oikeuden toteutuneen, kun hänen valituksensa tuli hyväksytyksi.

– Ymmärrän, että kyseessä on vakava sääntörikkomus, joten haluan ilmaista kiitollisuuteni välitystuomioistuimen tuomareille, jotka kuulivat selvitykseni, Pogba jatkoi tiedotteessaan.

– Pelaan rehellisesti, joten olen elänyt todella raskaita aikoja, kun elämänurani oli keskeytyksissä.

Pogba pelasi loukkaantumisen takia kaudella 2022–23 Juventuksessa vain kymmenen ottelua. Vamma esti häntä pelaamasta myös Qatarin MM-turnauksessa. Vuoden 2018 MM-turnauksessa hän kuului Ranskan mestarijoukkueen kantaviin voimiin.

Lue myös:

    Uusimmat