Ysiluokkalainen otti kouluun kääntöveitsen ja pahoinpiteli koulukaverinsa Limingassa

Liminkalaisessa koulussa oppitunnilla alkanut sanaharkka johti syytteisiin laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä. 

Syyttäjä vaatii 15-vuotiaalle pojalle neljän kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Tapausta käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Syytteen mukaan tammikuussa 2024 Liminganlahden koulun yhdeksännen luokan oppitunnilla tekoaikaan 15-vuotias poika oli uhkaillut toista oppilasta sellaisissa olosuhteissa, että tällä on ollut perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. 

Poikien välille oli syntynyt oppitunnilla suusanallinen riita, jonka yhteydessä syytetty oli uhannut ampua oppilaan.

Kääntöveitsi taskusta

Tämän jälkeen syytetty oli kahteen eri kertaan käyttänyt mukanaan tuomaa kääntöveistä uhattua oppilasta kohtaa ja lyönyt tätä nyrkillä vasempaan poskeen.

Ennen lyöntiä syytetty oli ottanut taskustaan kääntöveitsen ja pitänyt sitä nyrkin sisällä terä suljettuna edellä mainitun lyönnin aikana.

Tämän jälkeen syytetty oli kääntänyt kädessään pitämänsä veitsen terän esille ja lähtenyt lähestymään uhattua oppilasta pitämällä veistä oikeassa kädessään noin rintakehän korkeudella niin, että terä oli osoittanut uhattua, joka oli lähtenyt perääntymään poispäin syytetystä.

Syytetty oli tehnyt veitsellä uhkaavia liikkeitä uhattua kohti, mennyt tämän perässä veistä kädessään pitäen ja yrittänyt samalla ottaa vasemmalla kädellään uhattua kiinni paidasta tai käsivarresta sillä seurauksella, että syytetyn kädessään pitämä veitsi oli osunut uhattua vasempaan kämmenselkään tämän nostaessa kätensä suojaksi veistä vastaan.

Syytetty uhkasi myös neljää silminnäkijää ja kehottanut heitä lähtemään paikalta. Näistä syytteistä syyttäjä kuitenkin luopui sovittelussa.

Syyttäjä vaatii syytetylle vähintään neljän kuukauden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta ja syytetyn asettamista nuoren valvontaan, mikäli se seuraamusselvityksen mukaan on tarpeen. Lisäksi syyttäjä vaatii noin 40 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat