Yuna-leijona pelastettiin Ukrainan sodan keskeltä – tunsi nyt ensimmäistä kertaa ruohon tassujensa alla

Ukrainaista taisteluiden keskeltä pelastettu naarasleijona Yuna on päässyt tassuttelemaan ruohikolla ensimmäistä kertaa elämässään.

Yuna asui pienessä, betonilattialla varustetussa aitauksessa yksityisasunnossa Ukrainassa, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022.

Venäjän ohjusiskun osuttua Yunan kodin lähelle leijona sai aivotärähdyksen ja traumatisoitui. Sirpaleita putosi 300 metrin päähän Yunan pienestä aitauksesta.

Nyt kolmivuotiaalla Yunalla oli kuitenkin onnea, koska Kiovassa sijaitsevan Wild Animal Rescue -eläinhoitolaitoksen väki löysi sen ja sai pelastetuksi kansainvälisen eläinsuojelurahaston IFAW:n avustuksella, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Yuna evakuoitiin ja päätyi viiden päivän automatkalla Puolan, Saksan, Alankomaiden, Belgian ja Ranskan kautta uuteen kotiin Etelä-Englantiin.

Nyt se totuttelee elämään Smardenissa Kentissä sijaitsevassa uudessa kodissaan The Big Cat Sanctuaryssä.

Ensi kertaa ulos päässyt leijona ihmetteli sadetta

Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan Yuna on uskaltautunut jo vähän leikkimään ja tutustumaan ympäristöönsä, mikä osoittaa sen itseluottamuksen kasvaneen.

– Se rohkeni lähteä aitauksensa ulkopuolelle, tunsi ensimmäistä kertaa ruohoa tassujensa alla ja raapi puita ja puunrunkoja. Se myös ihmetteli sadetta, koska se ei ole aiemmin päässyt ulkotarhaan, eläintarhasta kerrotaan BBC:n mukaan.

Viisi leijonaa pelastettu

Yuna on ensimmäinen viidestä Ukrainasta pelastetusta leijonasta, jotka ovat saaneet uuden kodin Kentistä.

Cam Whitnall The Big Cat Sanctuaryn kertoo henkilökunnan "jutelleen" Yunan kanssa, jotta se viihtyisi uudessa kodissaan.

Turvapaikka pyrkii keräämään 500 000 puntaa, jotta laitos saataisiin valmiiksi ja loputkin eläimet voitaisiin tuoda Kiovasta Kentiin.

Lue myös:

    Uusimmat