Zelenskyi Ramsteinissa: Pyysi jälleen aseita ja lupaa iskeä kohteisiin Venäjällä

Saksassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on saapunut Ukrainaa tukevien maiden kokoukseen Ramsteinin sotilastukikohtaan.

Zelenskyi korosti puheessaan uusien aseiden tarvetta ja pyysi jälleen lupaa iskeä pitkän kantaman aseilla Venäjän maaperällä sijaitseviin kohteisiin.

– Tarvitsemme nämä pitkän kantaman kyvykkyydet ei vain Ukrainan miehitetyille alueille, vaan myös Venäjän alueille, Zelenskyi korosti kokouksen aluksi.

Kokousta isännöivä Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin puolestaan lupasi Ukrainalle 250 miljoonan dollarin arvosta uutta sotilasapua.

– Voin ilokseni kertoa, että presidentti Joe Biden ilmoittaa tänään 250 miljoonan dollarin tuvallisuusapupaketista Ukrainalle, puolustusministeri sanoi.

Zelenskyillä ja Saksan liittokanslerilla Olaf Scholzilla on määrä olla vielä tänään kahdenvälinen tapaaminen Frankfurtissa, kertoi Saksan hallituksen edustaja.

Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja Pat Ryder kertoi jo aikaisemmin, että kokouksessa on tarkoitus keskustella ainakin Ukrainan ilmatorjunnan parantamisesta ja rohkaista liittolaismaita kohentamaan puolustusvälineteollisuuttaan.

Kokouksessa on mukana osanottajia noin viidestäkymmenestä maasta.

Suomea kokouksessa edustaa puolustusministeriön kansliapäällikkö Esa Pulkkinen.

Lue myös:

    Uusimmat