Yhdysvalloilta jättipotti Ukrainalle

Presidentti Joe Bidenin mukaan Yhdysvallat lisää Ukrainalle annettavaa sotilaallista tukea lähes kahdeksan miljardin dollarin arvosta. 

Bidenin mukaan tuki sisältää myös pitkän kantaman aseita, kuten JSOW-liitopommeja. Presidentti ei kuitenkaan maininnut lausunnossaan, saako Ukraina käyttää niitä toivomallaan tavalla myös Venäjän alueella oleviin kohteisiin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kommentoi uutta apua viestipalvelu X:ssä toteamalla, että se auttaa Ukrainaa saavuttamaan voiton.

– Käytämme tämä avun tehokkaimmalla ja läpinäkyvimmällä tavalla saavuttaaksemme yhteisen tavoitteemme: Ukrainan voiton, oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan sekä transatlanttisen turvallisuuden, Zelenskyi kirjoitti.

Hän myös luetteli jonkin verran uuden avun sisältöä: uusi Patriot-ilmatorjuntapatteri, muita ilmatorjuntakykyjä, lennokkeja, pitkän kantaman ohjuksia sekä pommeja. Rahaa on Zelenskyin mukaan tulossa myös Ukrainan oman puolustusteollisuuden vahvistamiseen.

Zelenskyi mainitsi myös Yhdysvaltojen laajentavan ohjelmaa F-16-hävittäjien ukrainalaisten lentäjien kouluttamiseksi.

Bidenin ja Zelenskyin on määrä tavata myöhemmin tänään Valkoisessa talossa. Zelenskyillä on myös erillinen tapaaminen demokraattien presidenttiehdokkaan, varapresidentti Kamala Harrisin kanssa.

Biden myös kertoi kutsuneensa koolle Ukrainaa sotilaallisesti tukevien yli 50 maan johtajien huippukokouksen Saksaan lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat