Ravintolatyöntekijät paljastivat Redditissä asioita, joita asiakkaille ei normaalisti kerrota.
1. Välttele ennen alkupalaa tarjottavaa leipää
– Jos et syö leipää, laitetaan sen monesti takaisin lämpiämään, paljastaa eräs ravintolatyöntekijä.
2. Kierrä salaattibuffetit kaukaa
– Kannattaa olla tietoinen siitä, että monet lapset ovat koskeneet ruokiin, eikä se ole kovin hygieenistä, yksi käyttäjä varoittaa.
3. Älä tilaa keittoa
Niin hyvältä kuin keiton tilaaminen saattaakin kuulostaa, kannattaa harkita muita listan ruokalajeja.
– Keittoa ei koskaan jäähdytetä asianmukaisesti, joten se pysyy lämpimänä tuntien ajan, yksi käyttäjä toteaa.
4. Valitse suosittuja annoksia
Kuulostaa tylsältä, mutta suosituimmat annokset valmistetaan todennäköisemmin tuoreista raaka-aineista. Harvoin valmistettavien annosten kohdalla näin ei välttämättä ole.
5. Älä pyydä juomaasi sitruunalohkoa
Erään Reddit-käyttäjän mukaan juomiin käytettäviä sitrushedelmiä pestään vain harvoin asianmukaisesti.
6. ...tai jäitä
– Jääpalakoneita pestään vain harvoin, eräs työntekijä paljastaa.
7. Valitse limun sijasta muita juomia
Vesi, kahvi ja viini ovat usein turvallisempi ja puhtaampi valinta ravintolassa kuin limu, mikä johtuu samasta asiasta kuin jääpalojenkin epähygieenisyys. Limukoneita puhdistetaan harvoin.
8. Kasvisruokakaan ei ole välttämättä täysin lihatonta
Yhden kommentoijan mukaan kokit harvoin vaivautuvat pesemään käsiään aloittaessaan valmistamaan kasvisannosta. Näin ollen kasvisruokaa saatetaan käsitellä heti liharuokien käsittelemisen jälkeen.
9. Älä tilaa ruokaa juuri ennen sulkemisaikaa
Erään Reddit-käyttäjän mukaan juuri ennen sulkemisaikaa tilattu ateria kypsennetään ja tarjoillaan liian matalassa lämpötilassa, koska osa levyistä on jo käännetty pois päältä puhdistusta varten.
10. Älä tilaa ruokalajia, joka ei ole ravintolan vahvuusalueella
Kuulostaa simppeliltä, mutta tämäkin on tärkeää muistaa. Kalaravintolassa esimerkiksi pizza tuskin on loistavaa.
Lähde: GoodHouseKeeping