Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävän
Pikaruokaravintoloiden työntekijät paljastavat nyt joukon salaisuuksia, jotka kannattaa painaa mieliin seuraavaa ravintolareissua varten.
Katso videolta, kuinka McDonald'sin ranskalaiset oikein vamistuvat.
The Insider -sivusto kokosi yhteen Reddit-käyttäjien jakamia sisäpiirin vinkkejä ja salaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua välttämään ruokakatastrofit ja nauttimaan kerta toisensa jälkeen maittavaa ruokaa.
1. Valuta juomaa muutaman sekunnin ajan
Vaikka useimmat pikaruokaravintolat pitävät hyvää huolta juoma-automaattiensa puhtaudesta, virvoitusjuoma-automaatteja on vaikea pitää täysin puhtaina. Valuttamalla juomaa muutaman sekunnin ajan viemäriin ennen mukin asettamista varmistat, että juomaasi ei pääse sinne kuulumattomia bakteereita tai epäpuhtauksia.
Tällä tavalla varmistat myös, että juomaasi ei sekoitu edellisen käyttäjän valitsemaa virvoitusjuomaa. Kolan ja Fantan sekoitus ei välttämättä ole se paras makuelämys.
2. Unohda jäät
Eräs nimetön Reddit-käyttäjä väittää jääpalojen olevan juoman vaarallisin elementti, sillä jääpalat ovat potentiaalisia sairauksien levittäjiä. Jääpalakoneiden puhtauden laiminlyönti ja jääpalojen epähuolellinen käsittely johtavat helposti siihen, että jääpalojen myötä lasiisi tai mukiisi voi päätyä aimo annos sinne kuulumattomia epäpuhtauksia.
3. Kiinnitä huomiota raaka-aineisiin
Jos listalta löytyy raaka-aine, jota ei käytetä kuin yhteen annokseen, kyseinen annos kannattaa jättää tilaamatta. Harvoin käytetty raaka-aine ei välttämättä ole kovin tuore, jos menekki on vähäistä. Annos ei automaattisesti ole pilalla, mutta jos etsit mahdollisimman tuoretta ruokaa, kannattaa listalta valita jokin toinen annos.
4. Suhtaudu kriittisesti erikoisannoksiin
Jos lempiravintolasi listalle on yhtäkkiä ilmestynyt annoksia, joita et ole listalla ennen nähnyt, suhtaudu asiaan kriittisesti. Viime hetken erikoistarjoukset ovat usein ravintoloiden tapa yrittää päästä eroon raaka-aineista, jotka ovat menossa pian vanhaksi.
5. Tilaa ravintolan nimikkoannos
Jos ravintolalta löytyy nimikkoannos, josta se on erityisen kuuluisa, tämä annos kannattaa tilata. Se on todennäköisesti koko ruokalistan laadukkain ja parhaiten valmistetuin annos, johon työntekijät ovat valmiita panostamaan.
Myöskään hampurilaisia ei kannata tilata ravintolasta, joka on erikoistunut pannukakkuihin.
6. Varmista, että saat rahoillesi vastinetta
Älä tilaa erikoisannoksia tarkistamatta ensin, mitä raaka-aineita annokseen on käytetty. Erään Reddit-käyttäjän mukaan erikoisannokset ovat usein ylihinnoiteltuja, ja ne on mahdollista kasata halvemmalla lisätäytteiden avulla. Lue siis ennen tilaamista annosten raaka-ainelista huolellisesti läpi ja varmista, ettet maksa ylihintaa vaikkapa ylimääräisestä majoneesista.
7. Kasvissyöjän kannattaa olla tarkkana
Kasvissyöjän kannattaa varmistaa keittiöstä, että liha- ja kasvistuotteet uppopaistetaan omissa rasvakeittimissään. Joissain tapauksissa kannattaa myös varmistaa, ettei harmittomilta kuulostaviin kastikkeisiin ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.
LUE MYÖS: Kokilta hävytön teko: Piilotti vegaanien kasvisruokaan lihaa – ja leveili teollaan somessa
– Kouluaikoina minulla oli intialainen ystävä, joka ei uskontonsa vuoksi syönyt lihaa, mutta hän rakasti paikallisen meksikolaisen ravintolan burritoja. Kun aloitin työskentelyn siellä jouduin murskaamaan hänen sydämensä kertomalla, että burrito-kastikkeessa oli lihaa, Reddit-käyttäjä Mr_Fourteen kertoo.
Lähde: TheInsider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka