Antipasto-kulttuuri ei ole rantautunut kunnolla Suomeen. Meillä on totuttu yhteen alkuruokaan, tuhtiin pääruokaan ja sitten jälkiruokaan. Jos fiinisti syödään. Alkupaloilla voi kuitenkin järjestää vaikka kuinka juhlallisen aterianaloituksen tai koko illan kestävän kulinaaritykityksen. Muuta ruokaa ei välttämättä tarvita lainkaan eikä kukaan osaa sitä herkkujen keskellä kaivatakaan. Jokainen voi popsia juuri pitämiään ruokia siinä tahdissa kuin paidan napit antavat myöden. Ainesosia on kussakin vähän, joten panosta laatuun.
Kokosin yhteen kasan antipastoksi sopivia pikkuherkkuja, joita voi tarjota yksinään tai täyttää koko ruokapöydän.
VINKKI! Muista myös italialaistyylinen aperitivo ja sen suosikkijuomat.
PS. Muista myös Sivumaku Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.
Mozzarellaa paprikan ja chilin kera
Friteeratut salvia-anjovis -”sandwichit”
Arancini - täytetyt risottopallot
Herneitä ja parmankinkkua
Balsamiporkkanat
Caprese ”burgeri” ja basilikavinegretti
Tuorejuustolla täytetyt paprikat
Friteeratut härkäpavun palot
Frittejä
Peperonata
Provencelaiset täytetyt tomaatit
Munakoisopyörykät
Grillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät
Farinata-kikherneleipä
Focaccia