Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

15 antipasto-reseptiä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.09.2013 09:00

Antipasto-kulttuuri ei ole rantautunut kunnolla Suomeen. Meillä on totuttu yhteen alkuruokaan, tuhtiin pääruokaan ja sitten jälkiruokaan. Jos fiinisti syödään. Alkupaloilla voi kuitenkin järjestää vaikka kuinka juhlallisen aterianaloituksen tai koko illan kestävän kulinaaritykityksen. Muuta ruokaa ei välttämättä tarvita lainkaan eikä kukaan osaa sitä herkkujen keskellä kaivatakaan. Jokainen voi popsia juuri pitämiään ruokia siinä tahdissa kuin paidan napit antavat myöden. Ainesosia on kussakin vähän, joten panosta laatuun.

Kokosin yhteen kasan antipastoksi sopivia pikkuherkkuja, joita voi tarjota yksinään tai täyttää koko ruokapöydän.

VINKKI! Muista myös italialaistyylinen aperitivo ja sen suosikkijuomat.

PS. Muista myös Sivumaku Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Mozzarellaa paprikan ja chilin kera 

Friteeratut salvia-anjovis -”sandwichit” MTV Oy, All rights reserved

Arancini - täytetyt risottopallot MTV Oy, All rights reserved

Herneitä ja parmankinkkua MTV Oy, All rights reserved

Balsamiporkkanat MTV Oy, All rights reserved

Caprese ”burgeri” ja basilikavinegretti MTV Oy, All rights reserved

Tuorejuustolla täytetyt paprikat MTV Oy, All rights reserved

Friteeratut härkäpavun palot MTV Oy, All rights reserved

Frittejä MTV Oy, All rights reserved

Peperonata MTV Oy, All rights reserved

Provencelaiset täytetyt tomaatit MTV Oy, All rights reserved

Munakoisopyörykät MTV Oy, All rights reserved

Grillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät MTV Oy, All rights reserved

Farinata-kikherneleipä MTV Oy, All rights reserved

Focaccia MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka