Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meksikolainen juhannus

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.06.2016 20:21

Juhannus on mielestäni täydellinen hetki meksikolaiselle ruoalle. Se on maukasta, rentoa, makumaailmaltaan yllättävänkin moninaista ja parhaimmillaan hyvällä porukalla nautittavaa. Se voi olla raikasta tai syvää, pirun tulista tai ihanan kesäistä. Toiset ruokalajit syntyvät nopsaan, toiset taas vaativat pitemmän haudutteluajan. Lisäksi tässä lajissa pääsee oikaisemaan monessa kohtaa, mutta älä ihmeessä kaikissa. Tortillat ja salsat syntyvät kädenkäänteessä ja ovat eri planeetalta kaupan kaman kanssa. Erilaisia ainesosia pystyy yhdistämään toisiin ruokiin ja kun niitä on tehty tarpeeksi suuri määrä, pääsee napsimaan kätevästi myös nopeaa hiukopalaa saunan lämmetessä.

TACOTÄYTTEET TORTILLAT

Baja Fish Taco eli kalataco chilimajoneesilla ja mango-retiisisalsalla

Kala-taco chipotle-limemajoneesilla

Kuhatacot ja tomaattisalsaChilinen lihahöystö

Mole-kastike ja oluessa haudutettu possunposki -taco

Oluessa haudutettu ja riivitty karitsanpotka tacon väliin

Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

Maissi-vehnätortillat

Vehnä- ja maissitortillat

PADAT

Chili con carne

Chilinen possupata

LISUKKEET

Guacamole ja mangosalsa

Juopuneet pavut

Chipotleriisi

Kuolema kastikkeella – pirun tulinen salsa

MUUT

Chimichanga – uppopaistettu burrito

Enchiladat riivityllä barbacoa-täytteellä

Meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeella

JÄLKIRUOKA

Feta-mansikat

Tuoreimmat aiheesta

burrito