Vappu on vuoden paras brunssijuhla. Se on mainio syy nauttia kesän kynnyksellä riehakkaasta meiningistä ja kutsua ystävät koolle, poksauttaa kuohuva auki ja antaa karnevaalifiiliksen vallata mieli ja makynystyrät. Keräsin yhteen tuhdin nipun italialaisia ruokia, jotka toimivat mitä parhaiten saapasmaan teemalle rakennetulle brunssille tai vaikka vappuaaton etkoille. Prosecco kylmään, ilmapallot ja kannat kattoon!
ITALIALAINEN BRUNSSI
LIHAA KEVYESTI
- Bresaola- ja parmankinkku”raviolit” hedelmäisellä juustotäytteellä
- Herneitä ja parmankinkkua
- Carpaccio alla Harry’s Bar
- Munakoiso-saltimbocca
KASVIS
- Kesäkurpitsa-vuohenjuusto-caponata
- Klassinen caponata
- Mozzarellaa paprikan ja chilin kera
- Tuorejuustolla täytetyt paprikat
- Paistettu risotto
- Kesäkurpitsaranskalaiset
- Balsamicoporkkanat
- Caprese ”burgeri” ja basilikavinegretti
- Peperonata
- Grillatut tomaatti-mozzarella-basilika -leivät
LEIVÄT
- Farinata – italialainen kikherneleipä (gluteeniton)
- Focaccia
FRITIT
PIZZAA JA ”PIZZAA”
SNACKSIT
JUOMAT
- Aperol Campari Spritzerit
- Valkoviinisangria inkiväärillä (vaiks onkin espanjalaista)
- Punaviinisangria