Kalaa pitäisi suositusten mukaan syödä vähintään kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen.
Kala on aina terveellinen valinta lautaselle, mutta miksi sen riittävä saanti on niin tärkeää? Shape.com listasi syitä syödä enemmän kalaa.
Tukee sydänterveyttä
Rasvaiset kalat, kuten lohi sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka vähentävät kehon tulehdusta, madaltavat verenpainetta ja tekevät hyvää sydämen terveydelle. Mayo Clinicin tutkimuksen mukaan vain kaksi viikoittaista annosta riittää pienentämään sydänsairauksien riskiä.
Sisältää runsaasti proteiinia
Proteiinin lisääminen ruokavalioon auttaa laihduttamisessa, ja kala onkin erinomainen ja terveellinen proteiininlähde. Se pitää myös erinomaisesti nälkää, joten kala on hyvä vaihtoehto esimerkiksi lounaalle.
Pitää ihon nuorena
Kuivasta ja väsyneen näköisestä ihosta voi päästä eroon lisäämällä kalaa ruokavalioon. Säännöllinen rasvaisten kalojen syöminen auttaa ihosoluja pysymään vahvoina ja elastisina.
Auttaa masennuksen oireisiin
Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen kalan syöminen auttaa lievän ja keskivaikean masennuksen oireisiin.
Erään tutkimuksen mukaan runsas omega-3-rasvahappojen saanti pienensi myös synnytyksenjälkeisen masennuksen riskiä.
Lähde: shape.com
MTV LIFESTYLE