Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna rahaa ja aikaa

0:49img
Katso myös video: Neljä helppoa ideaa graavilohen maustamiseen.
Julkaistu 09.12.2024 10:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Graavaa kala joulupöytää varten valmiiksi jo nyt!

Graavikala, erityisesti graavilohi, kuuluu tärkeänä osana monen suomalaisen joulupöytään. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu parhaat reseptit graavilohen valmistamiseen.

Kalan graavaaminen itse on todella helppoa ja varsin nopeaakin. Joulukiireitä voi kuitenkin helpottaa entisestään kalan graavaaminen hyvissä ajoin ennakkoon.

Mitäpä jos suuntaat kaupan kalatiskille jo nyt valitsemaan sopivaa kalafilettä joulupöytään? Voit ostaa kirjolohi- tai vaikkapa siikafileen jo nyt, graavata sen ja säilöä jouluksi pakastimeen. Näin vältät myös jouluviikon ruuhkat kalatiskillä. Parhaimmillaan säästät myös rahaa, kun kalaostoksesi ei ajoitu pahimpaan sesonkiin.

Lue myös: Harri Syrjänen esittelee "huikean tuotekehittelyn tuloksen" – pitkän treenin jälkeen syntyi täydellisen graavilohen resepti

Graavikalan, kuten graavilohen, pakastaminen

Graavikala säilyy pakastimessa muutaman kuukauden ajan. Osta kalafilee ja graavaa se normaaliin tapaan. Kalan annetaan graavautua jääkaapissa kahden vuorokauden ajan. Tämän jälkeen kalasta poistetaan ylimääräiset mausteet ja se on valmis pakastettavaksi.

Muista, että graavikala kannattaa valmistaa pakkaseen vain tuoreesta kalafileestä – ei siis jo kertaalleen pakastetusta.

Voit pakastaa fileen kokonaisena tai vaihtoehtoisesti pienempinä annoksina. Näin voit sulattaa graavikalaa aina tarpeen mukaan joulun herkkupöytään. Graavilohen tai muun graavikalan sulatus kannattaa suorittaa jääkaapissa, ei koskaan huoneenlämmössä.

Lue myös: 

Graavilohesta parempaa: Kati vinkkaa neljä helppoa kikkaa

Moni ei tiedä, mitä graavilohen nimi oikeasti tarkoittaa – tämä kaikki sinun täytyy tietää graavatusta kalasta

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2023.

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka