Ihanan kesäaamun kruunaa klassinen munakokkeli. Munakokkeli on parhaimmillaan silloin, kun se on mehevän kosteaa.
Vaikka munakokkelin valmistus voi tuntuakin helpolta, sen valmistus vaatii keskittymistä.
Kahta annosta varten tarvitset neljä kananmunaa, neljösosa teelusikallisen suolaa ja ruokalusikallisen voita. Näillä ohjeilla onnistut.
1. Käytä parhaita raaka-aineita
Aivan kuten kaikkien muidenkin ruokien kohdalla, myös munakokkelin valmistuksessa raaka-aineet ratkaisevat. Käytä munakokkelin valmistukseen aina mahdollisimman tuoreita, mielellään luomukananmunia.
2. Sekoita hyvin
Täydellisen munakokkelin salaisuus on sekoittamisessa. Kananmunat tulisi saada kunnolla sekaisin, kauniin keltaiseksi seokseksi. Vaikka sekoittaminen voi onnistua hyvin myös vispilällä, parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä sähkövatkainta. Sähkövatkaimella keltuaiset ja valkuaiset sekoittuvat täysin, tehden munamassan rakenteesta sileän. Tässä vaiheessa voit lisätä joukkoon ripauksen suolaa.
3. Lämpö ratkaisee
Munakokkeli tulisi paistaa tasaisella keskilämmöllä. Valmistuksessa liian alhainen lämpötila on parempi kuin liian korkea. Liian korkea lämpö kuivattaa munamassan nopeasti, mutta matala lämpö sen sijaan pitää munakokkelin mehevänä. Muista valmistaa munakokkeli aina pinnoitetussa pannussa.
4. Voi on ystäväsi
Monet käyttävät paistamiseen öljyä, mutta herkullisen munakokkelin aikaansaamiseksi kannattaa valmistuksessa käyttää voita. Voit yhtä hyvin käyttää öljyä, mutta voi mehevöittää munakokkelin täydellisesti. Ja mikä parasta, voi maistuu aina hyvälle.
5. Varo ylikypsentämistä
Sulata voi ja kaada munaseos pannulle. Tärkeintä on, ettet yrität paistaa kerralla liian suurta määrää. Pannulla tulisi olla munamassaa ohut kerros, enintään neljää munaa. Pyörittele munamassaa koko ajan pannun pohjaa myöten puuharukalla tai vispilällä. Mehevä munakokkeli valmistuu noin kahdessa minuutissa, joten ole tarkkana kypsymisen kanssa.
Lähde: Bonappettit.com