Salaatin tekemisen ei luulisi olevan vaikeaa, mutta siinäkin on mahdollista sortua virheisiin. Seuraavat mokat ovat varsin tavallisia. Kuulostaako tutulta?
1. Peset salaatin, mutta et kuivaa sitä
Salaatinlehdet kannattaa aina pestä hiekan ja mullan varalta, mutta jos et näe vaivaa myös kuivataksesi salaatin, on lopputulos vetinen. Öljypohjainen kastike ei myöskään pääse imeytymään vedestä märkään salaattiin.
Salaatin kuivaaminen käy helposti lingolla, mutta myös talouspaperille asettelu auttaa lehtiä kuivumaan.
2. Heität salaattiin kaiken mahdollisen jääkaapin pohjalta
Salaattiin on mahdollista heittää ties mitä jämiä, mutta salaatti maistuu syöjille taatusti paremmin, jos uhraat edes hetken miettimällä, mitkä ainekset oikeasti sopivat yhteen.
3. Unohdat maustaa
Jos käytät valmiiksi maustettua salaatinkastiketta, se hoitaa koko salaatin maustamisen kätevästi, mutta mikäli olet tottunut lorauttamaan salaattisi päälle oliiviöljyä ja viinietikkaa sellaisenaan, muista lisätä salaattiin myös ripaus suolaa ja pippuria.
4. Et osaa annostella kastiketta
Kastike parantaa salaatin makua potenssiin kymmenen. Siltikään kastikkeen kanssa ei pidä liioitella. Sopiva tasapaino löytyy, kun käytät kastiketta 1–2 ruokalusikallista kahdeksaa desilitraa salaattia kohden.
5. Laitat kastiketta heti salaattiin
Jos teet salaatin valmiiksi odottamaan hieman myöhemmin tapahtuvaa tarjoilua, älä laita kastiketta valmiiksi salaattiin, vaan lisää se vasta tarjoiluhetkellä. Kastikkeen hapot ja suola vaikuttavat salaattiin ja lopputuloksena on pian nuhjuinen ja vetinen salaatti.
Lähde: Foxnews