Milloin sinä lisäät salaattikastikkeen salaatin joukkoon? Jos haluat välttää vetisen salaatin, noudata tätä yksinkertaista vinkkiä.
Ruokaisa salaatti on monipuolinen ruoka, jota voi nauttia niin työpaikan lounastauolla eväänä kuin juhlapöydän buffetissakin. Moni törmää salaattia tehdessään yhteen ongelmaan: jos salaatin tekee valmiiksi etukäteen, se ehtii kostua ennen syömistä. Kostumisen syynä on useimmiten salaattikastike. Mikä siis neuvoksi?
Älä laita salaattikastiketta viimeisenä
Jos salaatin pakkaa evääksi, voi kastikkeen tietysti napata mukaan erillisessä kipossa. On kuitenkin olemassa helpompikin tapa, jolla välttää ylimääräiset tiski.
Salaatti- ja yrttituottaja Järvikylä vinkkaa kätevän ja simppelin niksin, jonka avulla salaatti ei kostu:
Kaada salaattikastike ensin salaattikulhon tai eväspurkin pohjalle, ja lisää salaatti kastikkeen päälle. Kääntele salaatti vasta juuri ennen tarjoilua, niin salaatti pysyy rapeana, eikä kostu liikaa. Jos laitat kastikkeen salaatin päälle, salaatti ehtii vettyä ennen syöntiä.
Lue myös: Kari Aihisen vastustamaton salaatti – maistaja onnesta ymmyrkäisenä: "Olin ihan shokissa, kun maistoin ensimmäistä kertaa – sairaan hyvää"
Lähde: Järvikylä
Testaa myös Hellapoliisin lämmin halloumisalaatti:
0:49