AL: Tampereelle avataan ennennäkemätön ruokakauppa, jossa kaikki ruoat ovat ilmaisia
Tampereen seurakuntien Puoti-ruokakaupassa ei tarvitse maksaa ruoasta mitään, mutta sisäänpääsyyn tarvitaan lupa, kertoo Aamulehti.
Tampereen Nekalassa avautuu toukokuussa ennennäkemätön ruokakauppa. Kyseessä on Tampereen seurakuntien Ruokapankin laajennettuihin tiloihin avautuva Puoti. Siellä ruoka ei maksa mitään.
– Uusi Puoti on myymälämäinen ruoka-avun noutopiste, noin 85 neliön suuruinen hävikkiruokamarket. Tilaan mahtuu kerralla 8–12 asiakasta ”ostoksille”, kertoo seurakuntien elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen Aamulehdelle.
Sisään pääsee vain luvan kanssa
Puotiin sisäänpäästäkseen täytyy olla seurakunnan diakoniatyöntekijän antama päätös. Kyse on siis ruoka-avusta, mutta tässä tapauksessa asiakkaalle ei anneta valmista kassia, vaan hän pääsee valitsemaan elintarvikkeet itse. Näin myös hävikiltä vältytään.
Aamulehden mukaan kaupasta voi myös valita peruselintarvikkeiden lisäksi 1–3 ylimääräistä Extrat-tuotetta. Ne voivat olla esimerkiksi hygieniatuotteita, käyttötarvikkeita tai makeisia.
Koska Ruokapankki ja Puoti sijaitsevat hieman syrjässä, avun hakemisessa ei Palkosen mukaan "leimaudu ruoan jonottajaksi samalla tavalla kuin keskellä kaupunkia kassia odottaessa".
Tampereen seurakuntien verkkosivuilla kerrotaan, että uusiin tiloihin tulee myös oma tila, jossa voi jäähdyttää ja pakata kouluilta lahjoituksena tuleva ylijäämälounas ruoka-avuksi. Samassa tilassa voidaan jatkokäsitellä hedelmä- ja vihanneshävikkiä hyödynnettäväksi ruoka-apuna esimerkiksi yhteisöruokailuissa.
Lähteet: Aamulehti, Tampereen seurakunnat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"