Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Älä koskaan tilaa ravintolassa kypsää pihviä – tiesitkö, miksi medium on parempi valinta?

Pihvin kypsyysaste vaikuttaa merkittävästi sen makuun.
Julkaistu 30.06.2016 15:01

MTV LIFESTYLE

Daily Mail -sivustolla muistutetaan, että pihviä ei koskaan kannata tilata kypsänä.

Monelle on itsestäänselvää, kuinka kypsänä pihvin haluaa tilanteen tullen lautaselleen. Jos tapanasi on valita kypsä pihvi, kannattaa jatkossa harkita kahteen kertaan.

Menetät makuelämyksen

Pihvi, joka on kypsyysasteeltaan medium miinus tai medium, maistuu yksinkertaisesti paremmalta. Se on murea, mehukas ja maistuu oikeasti lihalta. Oikein kypsennettyä pihviä voit leikata parhaimmillaan vaikka voiveitsellä.

Älä sekoita verta lihasnesteeseen

Moni haluaa syödä pihvinsä kypsänä, jotta lautaselle ei päätyisi "verta". Lihan sisältä paistovaiheessa tihkuva punainen neste ei kuitenkaan ole verta, vaan lihasnestettä eli veden ja myoglobiiniksi kutsutun proteiinin sekoitusta.

Saatat saada huonolaatuista lihaa

Jos olet ravintolassa ja tilaat pihvin kypsänä, saatat saada kyllästyneen huokaisun kokilta, mutta pahimmillaan tietämättäsipaljon muutakin. Koska lihan laatua ei maista yhtä hyvin kypsästä lihasta, saattaa kypsän pihvin tilaajan lautaselle päätyä tavallista heikkolaatuisempi pihvi.

Lähde: Daily Meal

Tuoreimmat aiheesta

Liha