Kun muusiperunat keitetään veden sijaan maidossa ja kermassa, lopputuloksena saadaan entistäkin herkullisempi lopptulos.
Perinteistä perunamuusia tehdessä perunat keitetään vedessä, jonka jälkeen ne muussataan ja joukkoon lisätään maitoa. Tämän perinteisen tavan sijaan kokki Tyler Florence suosittelee kuitenkin keittämään perunat maito-kerma-seoksessa, jonka ansiosta perunan oma ainutlaatuinen maku ei katoa.
– Perunoilla on todella herkkä ja kauniin mineraalinen makuprofiili. Kun perunat keitetään vedessä, joka kaadetaan sitten viemäriin, tulet hävittäneeksi perunasta kaikki maut, Florence selittää.
Vinkki: Lisää perunoiden keitinliemeen muutama kuorittu valkosipulin kynsi ja timjamin oksa.
Sen sijaan, että keittäisit perunat viemäriin päätyvässä vedessä, Florence kannustaa keittämään perunat maito-kermaseoksessa. Tällä valmistusmetodilla perunoista irtoava maku jää nesteeseen, joka lisätään muussaamisen jälkeen takaisin perunoiden joukkoon.
Sinappi viimeistelee raikkaan perunamuusin
Aloita muusin valmistus huuhtelemalla kuoritut perunat ja lisäämällä ne kattilaan. Kaada kattilaan sen verran maitoa, että perunat peittyvät puolilleen. Lisää tämän jälkeen kermaa sen verran, että peruna peittyvät kokonaan. Lisää tässä vaiheessa mukaan myös valkosipulinkynnet ja yrtit.
Kun perunat ovat kypsiä, siivilöi keitinliemi talteen ja muussaa perunat. Lisää muussattujen perunoiden joukkoon talteen ottamaasi nestettä vähän kerrallaan, kunnes muusi on sopivan paksuista. Mausta voilla, suolalla, pippurilla ja muutamalla ruokalusikallisella sinappia.
Jos aiot syödä muusia myös seuraavana päivänä, kannattaa maito-kerma-seos ottaa talteen, jolloin voit notkistaa jääkaapissa yön aikana jähmettynyttä perunasosetta.
Lähteet: GeniusKitchen. Popsugar
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.