Pähkinät ovat mitä terveellisintä naposteltavaa, mutta halvimmasta päästä ne eivät ole. Siksi pähkinöitä ei kannata päästää pilaantumaan.
Rasvaisina herkkuina pähkinät härskiintyvät huoneenlämmössä nopeasti, jopa vain parissa viikossa. Pähkinät kannattaakin säilyttää aina jääkaapissa. Jos kaappiin ostettu pähkinäpussi kestää käytössä pitkään, kannattaa harkita myös pähkinöiden pakastamista.
Pähkinät soveltuvat pakastukseen erinomaisesti. Pakastus pitää pähkinöiden maun raikkaana eikä päästä niitä härskiintymään, mikä huoneenlämmössä voi tapahtua lämpimillä säillä jo muutamassa viikossa.
Laita pähkinät ilmatiiviiseen pakastuspussiin ja päästä ilmat pois pussista. Pakastimessa pähkinät säilyvät hyvänä jopa vuoden verran.
Lähde: Huffington Post