Huffington Post listasi niksejä, joiden avulla tietyt ruoat säilyvät pidempään. Kokeile!
1. Säilytä maapähkinävoita tai suklaalevitettä jääkaapissa väärinpäin
Väärinpäin säilyttäminen antaa purkissa olevan rasvan levittyä läpi tuotteen eikä rasva pääse erottumaan.
2. Kääri juusto voipaperiin tai leivinpaperiin
Muovikelmuun pakattu kova juusto ei pääse hengittämään. Poista kelmu ja kääri juusto leivinpaperiin, jonka sisällä juusto pääsee hengittämään mutta ei kovettumaan kovaksi käntyksi.
3. Estä fariinisokerin kovettuminen
Säilytä sokeripussia tiiviissä muovirasiassa ja laita joukkoon muutama vaahtokarkki.
Jos sokeri on jo päässyt kovettumaan, laita pussiin teelusikallinen vettä puolta kiloa sokeria kohti ja sulje pussi. Sokeri pehmenee parissa päivässä.
4. Säilytä sieniä paperipussissa muovipussin sijaan
Tuoreet herkkusienet alkavat homehtua muovipussissa nopeasti. Paperipussissa saat sienille lisää käyttöikää monen päivän verran.
5. Säilytä vaahterasiirappi jääkaapissa
Jääkaappisäilytys pidentää käyttöikää.
Lähde: Huffington Post