Oletko sinäkin elänyt siinä harhauskossa, että joulutortut tulisi voidella ennen paistamista?
Tiesitkö, että pakastetaikinasta valmistettuja joulutorttuja ei tulisi koskaan voidella kananmunalla? Kananmuna nimittäin tukkii taikinan huokoset, jolloin tortut eivät välttämättä kohoa uunissa toivottuun tapaan. Taikina ei paisu uunissa varsinkaan taitekohdista ja jää ikävän littanaksi.
Itse tehty taikina kaipaa voitelua, kaupan valmistaikina ei
Miksi monet sitten luulevat, että tortut tulisi voidella? Syy on ymmärrettävä: ennen vanhaa kaupoissa ei myyty valmiita pakastetaikinoita, jolloin tortut oli valmistettava alusta alkaen itse. Jos taikinan valmistaa itse, kannattaa tortut ehdottomasti voidella!
Lue myös: Miksen ole tajunnut tätä aiemmin? Yksi simppeli muutos nopeuttaa joulutorttujen tekemistä huomattavasti
Miten joulutortut valmistetaan oikeaoppisesti? Katso videolta vinkit:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.