Älä voitele joulutorttuja kananmunalla – tässä selkeä syy

joulu joulutortut piparit
MTV

Oletko elänyt siinä harhauskossa, että joulutortut tulisi voidella ennen paistamista?

Tiesitkö, että pakasteaaltaan torttutaikinasta valmistettuja joulutorttuja ei tulisi koskaan voidella kananmunalla? Kananmuna nimittäin tukkii taikinan huokoset, jolloin tortut eivät välttämättä kohoa uunissa toivottuun tapaan. Taikina ei paisu uunissa varsinkaan taitekohdista ja jää ikävän littanaksi.

Itse tehty taikina kaipaa voitelua, kaupan valmistaikina ei

Miksi monet sitten luulevat, että tortut tulisi voidella? Syy on ymmärrettävä: ennen vanhaa kaupoissa ei myyty valmiita pakastetaikinoita, jolloin tortut oli valmistettava alusta alkaen itse. Jos taikinan valmistaa itse, kannattaa tortut ehdottomasti voidella!

Juttu on julkaistu alun perin joulukuussa 2019.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!