Anun kikka laskiaispullien leikkaamiseen yllättää – "Nerokasta!"
Huomenta Suomessa maistuivat sunnuntaina laskiaispullat. Tiedätkö sinä, mistä laskiaisen pullaperinne oikein juontaa juurensa?
Perinteisesti kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla täytetyt pullat kuuluvat olennaisena osana monen suomalaisen laskiaisen viettoon. Ruokatieto Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemen mukaan laskiaispullien syönnillä on pitkät ja alun perin kristilliset perinteet.
– Laskiainen liittyy paaston laskeutumiseen ja tässä ennen paastoa voidaan vähän "syödä yli". Paaston aikana ei kristinuskon mukaan syöty raskaasti, vaan kevyesti kasviksia ja kalaa. Nyt on sitten herkkupullia, jossa on kermaa ja ihania täytteitä, Syväniemi pohjusti Huomenta Suomessa.
Kikka laskiaispullien leikkaamiseen
Huomenta Suomen lähetyksessä omia laskiaispullavinkkejään antoi myös kotitalouden lehtori Anu Heinaro. Hän jakoi katsojille myös ohjeen parhaisiin laskiaispulliin
Kotitalousopettajalla oli takataskussaan myös yllättävä vinkki laskiaispullien leikkaamiseen.
– Nerokasta! Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen huudahti nähdessään vinkin.
– Tämä on nerokas arjen vinkki, Anu Heinaro komppasi.
Katso yllä olevalta videolta Anu Heinaron laskiaispullavinkki ja nappaa resepti: Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat
Katso myös: Kotitalouden lehtori Anu Heinaro näyttää, kuinka täyttää laskiaispulla monella eri tapaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku