Arkiruokahitti-juttusarjassa esitellään MTV Uutisten Makuja-ruokasivun suosituimpia arkiruokaohjeita. Tämä helppo lohiruoka on kokki Henri Alénin käsialaa.
Videolla: Kurkkaa Kari Aihisen vinkit lohen paistamiseen.
Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Natalian suosittu pasta, perinteinen ja helppo kanaviillokki tai Kari "Kape" Aihisen nokkela nuudeliruoka.
Lohiruoka uudella säväyksellä
Perinteinen uunilohi on yksi suomalaisten suosikkiarkiruoista. Oman säväyksen klassikolle on antanut muun muassa tunnettu kokki ja ravintoloitsija Henri Alén. Henkan lohiresepti esitellään kokin tekemässä Henkan keittiössä -keittokirjassa (Readme 2020),
Lue lisää: Henri Alén vinkkaa "nälässä ja tyhjäpäisessä tilassa" keksimänsä arkiruoan: "Ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis"
"Idän ihmelohi” on helppo lohiohje, jossa Alén hyödyntää aasialaisvivahteisia mausteita.
– Tämä resepti ei ole mistään kotoisin. En tarkoita, etteikö idän ihmelohi olisi gastronomisesti aito ruokalaji, vaan että se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis, Alén kuvailee reseptiään.