Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

lohi
Shutterstock

"Tämä resepti ei ole mistään kotoisin. En tarkoita, etteikö idän ihmelohi olisi gastronomisesti aito  ruokalaji, vaan että se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis", Henri Alén kuvailee reseptiään. 

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • puolikas punainen chili
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ruukku hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Idän ihmelohi valmistuu näin:

  1. Nypi lohesta ruodot. Suolaa filee karkealla merisuolalla ja anna suolautua noin tunnin verran.
  2. Valmista sillä välin marinadi: pane syvään astiaan kuorittu inkivääri, halkaistu chili, soija, kuoritut valkosipulit ja rypsiöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää korianteri.
  3. Kun lohi on suolautunut tunnin, pyyhi ylimääräinen suola pois ja sivele lohi marinadilla. 
  4. Pane lohi uunipellille ja kypsennä uunissa 160 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa. 

Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!